Firari AKP'li olunca 54 ay görülmüyor

  • Mardin’de Necmettin Kılıç’ı öldürdükleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı olmasına rağmen 54 aydır firari olan AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın kuzenleri 'yakalandı', üstelik bir zamanlar Kılıç’ın da kullandığı evin bahçesinde.

 

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Tiltiêmik kırsal mahallesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akraba Kılıç ailelerinden birinin diğerinin aracını 12 Aralık 2017’de taraması sonucu Necmettin Kılıç yaşamını yitirdi. Olayda 5 kişi ise ağır yaralandı. Başlatılan soruşturma kapsamında olay tarihinde 6 kişi gözaltına alındı, 9 kişi ise 'bulunamadığı' gerekçesiyle 'firari' sayıldı. Haziran 2018’de hazırlanan iddianameyle 15 kişi hakkında Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, davanın 9 sanığına o günden bu yana ulaşılamadığı iddia edildi.

AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın kuzenleri olan İhsan, Tahir, Muaz, Mehmet, İsmail, Veysi, İbrahim, Süleyman ve Mustafa Kılıç yakalanmazken, dosyanın tek tutuklu sanıkları olan iki kişi ise sonraki duruşmalarda tahliye edildi. Olayda yakınlarını kaybeden taraf olarak yer alan Kılıç Ailesi'nin diğer fertleri, yıllardan bu yana firari 9 sanığın birileri tarafından korunduğunu belirtirken, sanıkların köyde oldukları yönünde her defasında yaptıkları ihbarlara rağmen herhangi bir işlem yapılmadığından sonuç elde edemedi.

 Kimsenin tahmin edemeyeceği yer

Kızıltepe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 26 Temmuz günü yapılan bir ihbar üzerine hayatını kaybeden Necmettin Kılıç’ın evinin karşısında bulunan eve baskın düzenledi. AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın da bir dönem kullandığı evin bahçesi ile ortak bahçeye sahip olan yerleşkeye yapılan baskında Kılıç’ın firari olan amca çocukları İbrahim ve Veysi Kılıç 'yakalandı' ama evde olan kimi 'firari' sanıklar ise 'kaçmayı' başardı. Yakalanan 2 isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKP İl Başkanı olduğu için

 Olaya dair MA'ya bilgi veren hayatını kaybeden Necmettin Kılıç’ın yakını Osman Kılıç, şunları söyledi: “Yıllardan beridir bu kişilerin burada köyde olduklarını söylüyoruz. Can güvenliğimiz olmadığını, birileri tarafından korunduklarını söylüyorduk. Ama sesimizi kimseye duyuramadık. Bu yaşanan olayla birlikte söylediklerimizin doğru olduğu ortaya çıktı. Diğer firari sanıkların da buralarda olduğunu tahmin ediyoruz. Faruk Kılıç il Başkanı olmasa bu kadar saklanamazlardı. O da bir dönem onların yakalandığı bu evin bitişiğindeki evde oturuyordu. Kapıları aynı bahçeye çıkıyor. Sık sık gelip gidiyor. Bu zamana kadar nasıl korundular? Neden bugüne kadar yakalanmadılar? Kim tarafından korundular? Bu soruların cevaplarının verilmesi gerekiyor.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.