Erdoğan’a karşı koymalıyız

Dünya Haberleri —

  • Fransa'da senatör Laurence Cohen'in girişimiyle farklı siyasi gruplardan 102 parlamenter, yayımladıkları ortak bildiride Türkiye'nin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı çıkılması çağrısında bulundu.

SELMA AKKAYA/PARİS

"Erdoğan'ın savaş çılgınlığına karşı koyalım” başlıklı bildiride parlamenterler, Türk hükümetinin, "Ukrayna savaşı ile NATO'da merkez rolünü oynama statüsünden faydalanarak Suriye'nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakı'nın onayını elde etmeye çalıştığını" ifade etti.

İşgale karşı çıkın

Le Journal du Dimanche gazetesinde Cumartesi günü yayımlanan bildiride, Erdoğan'a yeni bir işgal operasyonu için yeşil ışık yakılmasının bölgenin istikrarsızlaşmasına neden olacağına ve Avrupa'nın güvenliği için ciddi bir tehdit yaratabileceğine dikkat çeken siyasetçiler, şu çağrıda bulundu: “Erdoğan, küresel heveslerin gölgesinde, Kuzey Suriye'deki Kürtlere karşı yeni bir kanlı saldırı başlatmayı planlıyor. Batılı ülkeler artık Türk ordusu tarafından işlenen ihlalleri görmezden gelmemeli. Kürt savaşçılarının IŞİD'e karşı mücadeledeki kararlılığı tüm uluslararası toplum tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak bugün unutulmuş görünüyorlar. Kürt müttefiklerimize bir kez daha saldırılmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz.”

Özerk Yönetim tanınsın

Parlamenterler taleplerini ise şöyle sıraladı: “Avrupa Birliği devletlerini, Avrupa topraklarında bulunan Kürt aktivistlerin ve derneklerin korunmasını garanti etmeye çağırıyoruz. Fransa'yı, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan etmeye ve BM Güvenlik Konseyi'ni de Suriye Kürtlerini uluslararası koruma altına alması için harekete geçirmeye davet ediyoruz. Bölgede kalıcı barışın temin edilmesi ve muhtemel siyasi bir çözüme ulaşmak için Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin resmi olarak tanınmasını istiyoruz.”

Kimler imzaladı?

İmzacılardan bazıları şöyle: Laurence Cohen (Komünist, Cumhuriyetçi, Yurttaş ve Ekolojist (CRCE) Senatörü), Pierre Laurent (Paris CRCE Senatörü), Jean-Paul Le Coq (GDR-NUPES Seine-Maritime Yardımcısı), Nadège Abomangoli (LFI-NUPES Seine-Saint–Denis Yardımcısı), Cathy Apourceau-Poly (Pas-de-Calais için CRCE Senatörü), Christine Arrighi (Ecolo-NUPES Haute-Garonne Milletvekili), Viviane Artigalas (Hautes-Pyrénées SER Senatörü), Eliane Assassi (CRCE Senatörü Seine-Saint-Denis), Clémentine Autain (LFI-NUPES Seine-Saint-Denis Milletvekili), Joël Aviragnet (SOC-NUPES Haute-Garonne Milletvekili), Jérémy Bacchi (CRCE Bouches-du-Rhône Senatörü), Bruno Belin (Senatör Viyana’dan LR), Guy Benarroche (Bouches-du-Rhône'dan GEST Senatörü), Esther Benbassa (Paris Ekolojist Senatörü), Christophe Bex (Haute-Garonne'dan LFI-NUPES Milletvekili), Florence Blatrix Contat (Ain Senatörü SER), Annick Billon (Vendée Senatörü UC), Éric Bocquet (Kuzey Senatörü CRCE), Manuel Bompard (Boches-du-Rhône LFI-NUPES Yardımcısı), Hussein Bourgi (Senatör SER of Hérault), Soumya Bourouaha (Seine-Saint-Denis GDR-NUPES Yardımcısı), Louis Boyard (Val-de-Marne LFI-NUPES Yardımcısı), Daniel Breuiller (Val-de-Marne Senatörü GEST), Céline Brulin (Seine Maritime için CRCE Senatörü), Marie-Arlette Carlotti (Boches-du-Rhôn Senatörü)

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.