Fransa’da 1G kuralı geliyor

Dünya Haberleri —

Fransa’da cafe ve restoranlarda aşı kartı kontrolü yapılıyor. 

Fransa’da cafe ve restoranlarda aşı kartı kontrolü yapılıyor. 

  • Fransa’da yarın yürürlüğe girmesi beklenen yeni korona yasası daha çok Macron’un “canlarını çok sıkmak istiyorum” dediği aşısızları etkileyecek. Ülkede artık kapalı mekanlara girişte ve toplu taşımada tam aşılı şartı aranacak.

Fransa'da tartışmalara neden olan Covid-19 aşı kartına ilişkin yasa tasarısı 6 Ocak'ta Uusal Meclis'te yapılan ilk oylamada ve 14 Ocak gecesi Senato'da onaylanmıştı. Yasa yarın yürürlüğe girecek ancak muhalefet partilerinden 60 milletvekili tartışmalı yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayı planlıyor.

Yasa aşısızları hedefliyor

Covid-19 sağlık kartını aşı kartına dönüştüren yeni düzenlemeye göre; cafe, restoran, müze, tiyatro ve sinema salonları gibi belli mekanlara girişlerde ve toplu taşıma ile yapılan yolculuklarda aşıların tamamlandığını gösteren belge istenecek ve test artık geçerli olmayacak. Aşı kartının geçerli olabilmesi için hatırlatma dozu olarak adlandırılan üçüncü dozun yaptırılması gerekecek. Aşı kartı 16 yaş ve üzerindeki kişiler için uygulanacak. Sahte aşı kartı yapanlara karşı verilen hapis cezası ise 5 yıla ve para cezası 75 bin Euro’ya yükseltildi.

Macron dediğini yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Covid-19 aşısını yaptırmayanlara ilişkin açıklaması tepkilere neden olmuştu. Macron, “Aşı yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” demişti.

PARİS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.