Fransa'da gençlerden seri eylemler

Yurt Dışı Haberleri —

Gençler Öcalan için eylemdeydi

Gençler Öcalan için eylemdeydi

  • Fransa’da Kürdistanlı gençler, alanlara çıkarak önderleri Öcalan için özgürlük istedi. “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında tecrit ve işgal saldırılarına karşı eylemler düzenlendi.

 

Gençler, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy ve Evry banliyöleri ile Marsilya ve Marignane kentlerinde alanlara çıkarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi, Türk işgal saldırılarına tepki gösterdi.

Paris’in Drancy banliyösünde bir araya gelen gençler, üzerinde Fransızca yazılı 'Öcalan'a özgürlük' pankartıyla yürüyüşe geçti, yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattı.

Evry banliyösünde yürüyüşe geçen gençler, yol boyunca “Liberte Pour Öcalan”, “Bijî Serok Apo” ve “Terorist Erdoğan” sloganlarını haykırdı. Gençler daha sonra Evry belediye binası önünde kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride ve Türk devletinin soykırım saldırılarına dikkat çekildi.

Marsilya’da gençler, “Werin Cenga Azadiyê” yazılı bir pankart taşıyarak, Öcalan’a bağlılık sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Ardından bir miting düzenleyen gençler, TCŞ ve TekoJIN’ın başlattığı seferberlik hamlesine katıldıklarını açıkladı.

Marignane kent merkezinde düzenlenen eylemde Öcalan posterleri ve PKK bayraklarını taşıyan gençler bir açıklama yaparak “Türk devletinin işgal saldırılarına ve ona ortak olan Avrupa devletlerinin rolüne” vurgu yaptı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.