Freiburg grubu devraldı
Dünya Haberleri —

.
- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlatılan Özgürlük Nöbeti 507. haftasına girdi.
Her hafta yeni bir grubun devraldığı nöbete bu hafta Almanya’nın Freiburg kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri katılıyor. Grupta Hüseyin Bafe, İbrahim Bafe ve Cafer Nas yer alıyor. Grup adına konuşan Hüseyin Bafe, “Önder Apo’nun özgürlüğü hepimizin özgürlüğü anlamına geliyor” dedi.
STRASBOURG
88 yaşındaki Margaret: Kadınlar için yeni dünya yaratıyor
Uzun yıllardır Kürt halkının mücadelesinin yanında yer alan 88 yaşındaki insan hakları savunucusu ve avukat Margaret Owen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Twitter hesabında bir mesaj paylaştı. Owen, Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden pankartın önünde çekilmiş bir fotoğrafı ile birlikte şu paylaşımda bulundu:“Öcalan özgür olmalı.
23 yıldır İmralı’da hücre hapsinde. O, Ortadoğu'da barışın anahtarı olan Kürt ‘Mandela’dır. Hapishane yazıları eşitlik, adalet ve kadınların güçlenmesi için yeni bir dünya düzenini anlatıyor.”
LONDRA
Margaret Owen







