Futbol takımları depremzedeler için koştu

Yurt Dışı Haberleri —

Dortmund turnuvası

Dortmund turnuvası

  • Almanya’daki Kürt ve Türkiyeli futbol takımları depremin yarattığı yıkımın yaralarını sarmak için turnuvalar düzenleyip yardım topluyor. Futbol takımlarının hem turnuva hem de dostluk karşılaşmaları ile karşı karşıya geldikleri maçların gelirleri deprem mağdurlarına ulaştırılıyor.  

ERKAN GÜLBAHÇE

Hessen eyaletinde Verbands liginden Hanau SC 1960 futbol takımı öncülüğünde Sg Brockstadt ve Türk gücü Friedberg, FC Giessen futbol takımlarının da katılımlarıyla depremzedeler yararına bir turnuva organize edildi. Hanau SC 1960 Başkanı Okan Sarı, turnuvadan elde edilen gelirle depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, “Giriş ücretsizdi, yardım kutusuna bağışlar yapıldı. Aynı zamanda 50 euroluk yardım kartları dağıtıldı. Buradan elde edilecek 20 bin euro depremzedelere gönderilecek” dedi. 

 

Depremzedeler için karşılaşacaklar

Saarland eyaletindeki FC Kandil Saarbrücken futbol takımı ile FC Sarbrücken 2 takımı, 26 Şubat Pazar günü karşı karşıya gelecek. Maçtan gelecek tüm gelir ise depremzedelere ulaştırılması için Heyva Sor a Kurdistanê’ye bağışlanacak. FC Kandil Başkanı Mehmet Karaoğlan, “Bu maça önem veriyoruz, seyirci desteğinin de büyük olmasını bekliyoruz. Kurdistanlılar evlerinden getirdikleri yiyecek, içecekleri de depremzedeler için satacak. Maç boyunca farklı etkinliklerle bağışı büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Dostluk maçı 18 bin kişilik stadda

Schleswig-Holstein eyaletinde ise SV Azadi Lübeck, Alevi Kültür Derneği’ne bağlı AKM Lübeck ve Türkish Sv. takımlarıyla ortaklaşa Lübeck Allstars (Lübeck Şöhretler) takımına karşı 28 Şubat’ta dostluk maçı organize edildi. 18 bin kişilik Lübeck Stadı’nda oynanacak dostluk maçına giriş 5 euro olacak ve gelirler depremzedelere gönderilecek. Tertip Komitesi, Belediye Başkanı Jan Lindenau’nun da hazır bulunacağı karşılaşmayı Lübeck çevresindeki birçok futbol kulübünün destekleyeceğini bildirerek herkesi maça gelmeye ve depremzedelerle dayanışmaya çağırdı. 

Siz de çocukları sevindirin

Köln’de bulunan SV Botan Futbol takımı ile Amedspor Barikat ve Mor Barikat taraftar grupları ise depremzede çocuklar için bir kampanya yürütüyor. “Çocuklarımız için halk dayanışması ile depremden etkilenen birçok çocuğu sevindirebiliriz” diyen takımların çağrısı şöyle: “15 Euro’dan başlayan yardım paketlerini çocuklara göndermek istiyoruz. Kampanyamıza katılarak çocukların sıcak bir kış geçirmesine ön ayak olmanızı bekliyoruz.”

SV Botan şimdiye kadar Heyva Sor’a 3 bin Euro aktardı. 

Milli oyuncu formasını gönderdi

Duisburg’da Dersimspor öncülüğünde 6 takımın katıldığı bir turnuva düzenlendi. FC Kurdistan Rojava takımının FC Roj Dortmund’u yenerek birinci olduğu turnuvada, Alman milli takım oyuncusu Kewin Grosskreutz da imzalı bir formasını göndererek depremzedeler yararına satılmasını istedi. Turnuva sonucunda toplanan 3 bin 500 Euro depremzedelere yardım için Heyva Sora Kurdistanê teslim edildi. Öte yandan FC Serkeftin 92 futbol takımının ikinci Başkanı Mehmet Ateş, depremzedelere 1.300 Euro gönderdiklerini, Adıyaman’ın Altepe Besni köylülerine de 5 bin Euro gönderdiklerini aktardı. 

 

*****

Hakemlerden kampanya

 Frankfurt’ta hakemler de depremzedeler için bağış topladı. Frankfurt Futbol Bölge Hakemler Başkanı Goran Culjak, birçok hakemin ailelerinin, tanıdıklarının ve arkadaşlarının deprem bölgesinde mağdur olduğunu belirterek, “Hafta sonu maçlarımızdan elde ettiğimiz gelirleri depremzedelere bağışladık” dedi. Toplanan 2 bin Euro’nun yarısı MARDEF’e aktarıldı, diğer yarısı Helete Jugend und Sportverein e.V’ya verildi. Frankfurt Hakemler Birliği’nden Hacı Hacıoğlu, Almanya’daki tüm spor camiasına çağrı yaparak, “Her kurum ve kuruluş mutlaka bu süreçte depremzedeler için harekete geçmeli, yardım sunmalı” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.