Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti

Aydın Engin

Aydın Engin

  • Haberleri, röportajları, kitapları ve yazılarıyla iz bırakan Aydın Engin hayatını kaybetti.

Yarım yüzyılı geçen bir süreden beri gazetecilik yapan ve Türkiye basın tarihine izler bırakan Aydın Engin hayatını kaybetti.
81 yaşında olan Engin safra kesesi sorunu nedeniyle 8 Mart Salı günü ameliyat olmuştu.

Ameliyat sonrasında gözlenen sızma nedeniyle 9 Mart Çarşamba günü ikinci bir operasyon geçiren Engin gelişen komplikasyon nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı.

Aydın Engin 11 Şubat Cuma günü yayımlanan son yazısında, “kişisel bir not” olarak şöyle demişti: Aydın Engin'i bir süre nadasa bırakmak iyi olacak.

Nadas'ın ne olduğunu bilmeyen kentli okurlar için bilgi notu: Nadas tarlanın sürülüp, sulanıp ekime hazırlanması ama o yıl ekilmemesidir.

“Ben de beni nadasa bırakıyorum.

Ne kadar sürer bu nadas?

Bilmiyorum. Umarım kısa sürer.

Şey…

Bugün benim 81 yaşımdaki son günüm.“

53 yıllık gazeteci
Aydın Engin 53 yıllık gazeteciydi. Yeni Ortam, İlke, Politika, Cumhuriyet, Birgün, Agos, T24 gibi gazete ve dergilerde çalıştı, yayın yönetmenliği yaptı, köşe yazdı.

1970'lerden bugüne 7 kez tutuklandı. Hakkında açılan davalar nedeniyle yaklaşık 12 yıl Almanya'da yaşadı. Son olarak 1 Kasım 2016'da Cumhuriyet’e yönelik operasyonda gözaltına alındığında dosya için "Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Hayatımda bu kadar ahlaksız bir dosya görmedim. Saçma demiyorum, ahlaksız diyorum" demişti. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.