Gazze’de siviller de vuruldu

Dünya Haberleri —

  • İsrail’in Gazze’ye karşı başlattığı askeri operasyonda İslami Cihad Hareketi’nin komutanlarından Halid Mansur'un da içinde yer aldığı en az 32 Filistinli hayatını kaybetti. 

 

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 5 Ağustos’tan geniş çaplı bir askeri operasyon başlatmıştı. İsrail’in saldırılarında siviller de hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın dünkü verilerine göre, saldırılarda en az 32 kişi hayatını kaybetti, 253 kişi yaralandı. Ölen sivillerin arasında 6 çocuk ve 4 kadının da bulunduğu duyuruldu.

Cihad Hareketi hedefte

İsrail, hava saldırılarında Filistin İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden komutan Halid Mansur'un öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hareketin güney komutanı olan Mansur'un Gazze Şeridi'nde yer alan Refah kentindeki bir hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi. Mansur’un yanı sıra, Taysir el-Cabari'nin de aralarında bulunduğu Cihad Hareketi'nin bazı üst düzey isimlerinin de öldürüldüğü açıklandı.

Lapid: Operasyon sürecek

İsrail Hükümet Başkanı Yair Lapid, Pazar günü yaptığı açıklamada, operasyonun "gerektiği kadar süreceğini" vurguladı. Lapid, çatışmalarla ilgisi olmayanlara zarar gelmemesi için de çaba gösterdiklerini savundu.

Kudüs'te siren sesleri

Filistin Cihad Hareketi'nin, Cuma ve Cumartesi günleri İsrail topraklarına yüzlerce roket saldırısında bulunduğu, bunların büyük çoğunluğunun İsrail ordusu tarafından bertaraf edildiği belirtilmişti. Pazar sabahı da Kudüs'ün doğusundaki İsrail yerleşim yerlerinde sirenlerin çaldığı ve roket saldırılarına karşı alarm verildiği kaydedildi. Görgü tanıkları, bölgede patlama seslerinin de duyulduğunu aktardı. TEL AVİV/KUDÜS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.