Gemlik hazırlığı sürüyor

  • Gemlik’e yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü” öncesi halk toplantıları sürüyor. 

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde rehin tutulan ve 32 aydın hiçbir haber alınamayan kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması için 18 Kasım’da Bursa’nın Gemlik ilçesine gerçekleştirilecek “Özgürlük Yürüyüşü” için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Türkiye ve Kurdistan’ın birçok kentinde halk toplantıları yapılıyor. 

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde gerçekleştirilen halk toplantısına katılan yurttaşlardan Meryem Demir (40), Kürt halkının onuruna sahip çıkmasını istedi. Demir, “Sayın Abdullah Öcalan, Kürt’ü betona gömdüklerini söyleyenlere karşı yeniden doğuşu sağladı. Kürt halkının Abdullah Öcalan’ı bu kadar sahiplenmesin nedeni budur. Annelerimizden, ninelerimizden dinlediğimiz köle kadından kendini özgürce ifade eden, siyaset yapan ve söz kuran kadınlara dönüşmenin mimarıdır. Tüm kadınları ve halkları 18 Kasım’daki yürüyüşene bekliyoruz” dedi. 

35 yerde halk toplantıları

İzmir’de de 13 Kasım’da yapılacak basın toplantısıyla yürüyüş çalışmalarının startı verilecek. Kentin 35 yerinde 16 Kasım’a kadar halk toplantılarının yapılması hedefleniyor. HEDEP PM Üyesi Sabri Gül, tecridin sadece Türkiye'nin iç dinamiklerini ilgilendiren bir sorun olmadığını belirterek, İmralı’nın “işkencehaneye” dönüştüğünü söyledi. Gül, “Tecride karşı mücadelemiz bu yürüyüşle son bulmayacak” dedi. Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) Yöneticisi Leyla Kaygısız ise bu vicdansızlığa ‘dur’ diyebilecek herkesi yürüyüşe davet etti.

TJA’dan çağrı

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) dün Amed’de MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) binasında basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi dernek binasını ablukaya alan polis, içeriye alınmak istenen pankartlara el koydu. Açıklamanın Kürtçesini TJA aktivisti Safiye Akdağ, Türkçesini ise MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya okudu. Tecridi kırmanın ve buna öncülük etmenin kadınların temel gündemi olması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Kadınların nefessiz bırakmak isteyenlere karşı rahat nefes alabileceğimiz bir yaşam için insanlık suçu olan tecridi kıracak olan asıl güç kadınlardır. Sayın Öcalan’ın fiziksel özgürlüğü bizim temel gündemimizdir. Özgürlük için özgürlüğü savunuyoruz. Adalet için adaleti savunuyoruz. Eşitlik için hakkımız olan eşitliği savunuyoruz” dedi. “Kürt sorununun demokratik çözümü için Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü savunuyoruz" diyen Kaya, 18 Kasım'da yapılacak "Özgürlük Yürüyüşü" için katılım çağrısında bulundu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.