Gençler işgale karşı yürüyecek

Yurt Dışı Haberleri —

Foto: Arşiv

Foto: Arşiv

  • Avrupa’da Kürt gençleri, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı 6 ülkede “Uzun Yürüyüş” başlatacak. Almanya etabının startı Pazar günü veriliyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, İsveç ve Yunanistan’da “İhanete ve İşgale Karşı Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla Uzun Yürüyüş gerçekleştireceğini duyurdu. 

HPG gerillalarının Türk devletinin saldırılarına karşı büyük bir direniş gösterdiğini belirten gençlik örgütleri şu çağrıda bulundu: “Destansı direniş sergileyen gerillanın mücadelesini sahiplenmek, dört parça Kürdistan’daki savaşa cevap olmak için  gerçekleştireceğimiz Uzun Yürüyüş eylemine tüm Kürdistanlıları ve dostlarını çağırıyoruz. ‘Kürdistan’ı savun’ şiarıyla ihanete ve işgale karşı çıkalım.”

Pazar günü start alıyor

Almanya’da Cumartesi akşamı Dortmund’da bir araya gelecek gençler Pazar günü yürüyüşe geçecek. 4 gün boyunca yürüyecek gençler, eylemlerini 1 Haziran Çarşamba günü Düsseldorf’da tamamlayacak. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da ise 3 günlük yürüyüş Enfield’den 30 Mayıs’ta başlıyor. Salı günü Hackney’de olacak gençler 1 Haziran Çarşamba günü eylemlerini Islington’da bitirecek. 

İsviçre’deki 3 günlük yürüyüş Solothurn’da başlayacak. Fransa ve İsveç’te ise 3 günlük yürüyüşler için yapılan başvuruların sonuçları bekleniyor. 

Yunanistan’ın başkeni Atina’da ise 30 Mayıs’ta Lavrio’dan başlayacak 3 günlük yürüyüş 1 Haziran’da Türk Konsolosluğu önünde son bulacak.

HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.