Gençler Öcalan için eylemde

Yurt Dışı Haberleri —

Drancy

Drancy

  • Avrupa’nın birçok yerinde Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar (TekoJIN) "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler gerçekleştirdi.

 

Almanya’nın Hamburg ve İngiltere’nin başkenti Londra’da pankartlar asılarak, posta kutularına bildiriler dağıtıldı.

Wuppertal’da Bergisch Galadbach Üniversitesi’nde bir araya gelen JXK (Jinên Xwendekarên Kurdistan) aktivisti gençler Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanılması için bir sergi gerçekleştirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde, ve Villiers Le Bel banliyösünde bir araya gelen gençler ise "Werin Cenga Azadiyê" ve "Rêber APO’ya özgürlük Kürdistan’a statü” yazılı pankartlar ve attıkları "Bijî Serok APO” ve “Gençlik APO’nun fedaisidir" sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. İsviçre’nin Lozan kentinde de TCŞ ve TekoJIN çağrısıyla Saint-Laurent kilisesi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, İmralı tecridinin sonlandırılmasını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde genç enternasyonalistler Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü önünde eylem yaptı. Enternasyonalistler, OPCW kurumunun artık yaşanan bu durumu gözardı etmemesi ve bir an önce kimyasal silah kullanılan yerlerde araştırmaya çağırdı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.