Gençler Öcalan için yürüyecek
Yurt Dışı Haberleri —

.
- Avrupa’nın dört bir yanından yüzlerce genç, 5-11 Eylül tarihleri arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yürüyecek.
PERVİN YERLİKAYA
Avrupa’da Kürt gençlerinin öncülüğünde 20 yılı aşkın süredir devam eden Uzun Yürüş bu sene 5 Eylül’de Almanya’nın Hannover kentinde başlayacak. 11 Eylül’e kadar sürecek yürüyüş “Ji Bo Azadîya Rêber Apo, Bi Hev Re Serhildan (Önder Apo'nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Başkaldır)" şiarıyla düzenlenecek. Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İsveç, İngiltere ve tüm Avrupa çapından yüzlerce gencin katılımının beklendiği Uzun Yürüyüş eylemi için Eylem Tertip Komitesi’nden Zilan Ateş ile görüştük.
Avrupa’ya sesimizi duyuracağız
Yürüyüşün "Birlikte Başkaldır" hamlesi kapsamında gerçekleştirildiğinin altını çizen Zilan, "Tüm gençleri faşizme, 20 yılı aşkın süredir devam eden ağırlaştırılmış tecride karşı ayaklanmaya davet ediyoruz. Talebimizi sokakta haykıralım, Önderliğimize sahip çıkalım" dedi. "Tecrit bir kişiye değil tüm Ortadoğu halklarına uygulanan soykırımdır. Tamamen hukuksuz bir şekilde uygulanmaktadır. NATO ve Avrupa da bu hukuksuzlukta yerini alıyor" diyen Zilan şunları belirtti: "Gençler bu sisteme 'artık yeter' diyerek isyan ediyor, ayaklanıyor. Biz Kürt gençleri olarak bu tecridi yıkamazsak, ne sistemi değiştirebiliriz ne de Ortadoğu’ya özgürlük getiririz. Önderliğimizin özgürlüğü demokrasinin anahtarıdır. Bizler de TEKO-JIN ve TCŞ olarak 'Artık zamanı geldi' diyoruz. Önderliğimizi özgürleştirmek için sokaklarda olacağız ve Avrupa’ya sesimizi duyuracağız."
Birlikte mücadele edeceğiz
Yürüyüşe Kürdistanlı gençlerin yanı sıra Avrupa’nın dört bir yanından enternasyonalist gençlerin de katılacağını söyleyen Zilan şöyle devam etti: "Tüm gençler Uzun Yürüyüş için 4 Eylül’de Almanya’nın Hannover şehrinde toplanacak. Bizler bu yıl özellikle Kuzey Almanya eyaletini seçtik. Kuzey Almanya eyaletinin bir sol, direniş kültürü var. Biz de birlikte mücadele çağrımızı burada seslendirmek istedik. Yürüyüş boyunca farklı etkinlikler de düzenleyeceğiz."
Yürüyüş programı
Avrupa’nın dört bir yanından gençlerin katılacağı 5 Eylül’de start alacak Uzun Yürüyüşün güzergahı şöyle:
1.Gün: Hannover-Lehrte
2.Gün: Lehrte-Celle
3.Gün: Celle-Unterlüß
4.Gün: Unterlüß-Lüneburg
5.Gün: Lüneburg-Winsen-Luhe
6.Gün: Winsen-Luhe-Harburg
7.Gün: Harburg-Hamburg."