Gençler Uzun Yürüyüş'e başlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Önder Apo'ya Özgürlük Yürüyüşü

Önder Apo'ya Özgürlük Yürüyüşü

  • Geleneksel olarak her yıl Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen Uzun Yürüyüş Enternasyonalistlerin ve Kürt gençlerden oluşan iki koldan yapılacak.
  • Kürt Halk Önderi üzerindeki mutlak tecridin kaldırılmasının her özgürlük arayışçısının ödevi olduğunu söyleyen Kolombiyalı Torres, “Yürüyüşümüzü Önderliğimizin özgürlüğü ile taçlandırmak istiyoruz” dedi. 

 

ERDOĞAN ZAMUR/CENEVRE

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle her yıl düzenlenen Uzun Yürüyüş 5-6 Şubat tarihlerinde başlıyor. İki koldan gerçekleşecek yürüyüşte; enternasyonalistler 6 Şubat’ta Cenevre’den, Kürt gençleri ise 5 Şubat’ta Almanya’nın Heilbronn kentinden hareket edecek.

 Tertip komitesinden Kolombiyalı Enternasyonalist Camillo Torres, yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecridin kalkması için mücadeleyi yükselterek sonuç almak istediklerini belirterek, “22 aydır Önderlik’ten haber alınmaması tüm özgürlük arayışçılarının sorunudur. İnsan Hakları İşlenceyi Önleme Komitesi (CPT) rolünü oynamıyor. Bu yürüyüşle Avrupa'da ki tüm kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Dünyanın tüm renkleri ile yürüyeceğiz

Cenevre’de 4 Şubat’ta bir araya gelerek, 5 Şubat’da da bir panel yapacaklarını belirten Torres, “Panelin sonuçlarını basın yoluyla paylaşacağız. Yürüyüşte seminerler düzenleyeceğiz, tartışmalar olacak, çeşitli kültür programları olacak. Dünyanın tüm renkleri ile bu mücadele sayesinde bir araya gelerek, Önderlik üzerinde ki tecridi kırmak istiyoruz” diyerek, Strasbourg’da yapılacak mitinge katılarak eylemlerini sonlandıracaklarını belirtti.

Enternasyonalistler olarak 24 yıldır süren tecride karşı mücadeleye tüm demokratik güçlerin destek vermesini istediklerini belirten Torres, “Önderlik için uluslararası demokratik güçler birleşiyorlar. Yürüyüşümüzü mücadelemizi daha da güçlendirip Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ile taçlandırmak istiyoruz. Demokrasiye inanan herkes, bu yürüyüşe katılarak sesimizi daha fazla kişiye ulaştırmamıza destek olmalı” dedi.

Gençlerin yürüyüşü 5 Şubat’ta

Kürt gençleri ise “Zafer yılında Önder Apo’yu özgürleştireceğiz” sloganı ile Almanya’nın Heilbronn kentinde 5 Şubat’ta Uzun Yürüyüş’e başlayacak. Tertip komitesinden Azad Erîş, “Yaklaşık 2 yıldır Önderliğimiz’den haber alamıyoruz. Fedai eylem gerçekleştirerek şehit düşen Veysel Taş ve Mehmet Akar'ı da saygıyla anıyoruz. Şehit Mehmet Akar'ın mektubunda belirttiği ‘Bedenimi tutuşturan ateşin aydınlığı İmralı'yı aydınlatsın’ sözlerine sahip çıkma, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlama görevi Kürt gençliğinindir. Bu bilinçle tüm çalışmalarımızı yürütüyor ve Uzun Yürüyüş eylemini bu görev bilinci temelinde hazırlıyoruz” dedi.

Tek gündem Önder Apo’nun özgürlüğü

Erîş, “Bu yürüyüş Önder Apo’nun yaşam felsefesini, paradigmasını da yaşayacağımız bir eylem olacak. Bir hafta boyunca Kürt gençleri olarak komünal ve kolektif temelde hareket edeceğiz. Her akşam farklı bir program ile daha bilinçli ve güçlü bir şekilde nasıl örgütlenebiliriz sorusunu tartışacağız. Tek gündemimiz soykırım kıskacındaki halkımızı yeniden ayağa kaldıran Önder Apo’nun fiziksel özgürlüğü olacak” diyerek Kürt’üm yurtseverim diyen herkesi Uzun Yürüyüş’e katılmaya davet etti.

Yürüyüş programı

Heilbronn kentinde 4 Şubat’ta bir araya gelecek olan gençler, 5 Şubat Heilbronn-Ludwigsburg, 6 Şubat Ludwigsburg - Stuttgart, 7 Şubat Stuttgart-Böblingen, 8 Şubat Reutlingen- Tübingen, 9 Şubat Offenburg-Lahr ve 10 Şubat’ta Freiburg'da yapacakları yürüyüşün ardından Strasbourg’da yapılacak mitinge katılacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler mesadirej_2023@hotmail.com adresinden iletişime geçebilir.

Yunanistan’da 3 günlük yürüyüş

Yunanistan’da yapılacak Uzun Yürüyüş ise 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. İlk gün Lavrion’dan Markopoulo; ikinci gün Peanie’ye, üçüncü gün ise Peanie’den Atina’ya kadar sürecek yürüyüşte el ilanları, bilinçlendirme konuşmaları ve müzik olacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.