Gençleri serbest bırakın

Yurt Dışı Haberleri —

  • OPCW’yi protesto eden 55 Kürt gencinin Den Haag’ta gözaltına alınmasına karşı hafta sonu gösteriler ve işgal eylemi yapıldı.

 

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara sessiz kalması tepkilere neden oluyor. Sessizliğe tepki için Kürt gençleri de 3 Aralık Cuma günü Hollanda’nın Den Haag kentindeki OPCW binası önünde toplandı.

55 genç gözaltında

Gösteri sırasında OPCW binasına giren 55 genç, polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı, 10 kişi ise yaralandı. Gözaltıları devam eden gençlerin bugün ise Den Haag’ta mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 

‘Eylem amacına ulaştı’

Gözaltılar, Kürtler arasında tepkiyle karşılandı. Gözaltılara dair yazılı bir açıklama yapan Avrupa Gençlik Hareketi (TCŞ/TEKO-JIN), “Hollanda basınında geniş bir yer bulan bu eylemi yapanlar onlarca polis tarafından susturulmak istenilse de son ses 'Bijî Serok Apo' sloganları atarak OPCW’yi sağır etti. Bütün yoldaşları bu kararlı duruşları ve iradeli eylemlerinden dolayı kutluyor, eylemin amacına hizmet ettiği bu görkemli direnişi selamlıyoruz" dedi.

Protesto edildi

Gençlerin gözaltına alınması Cumartesi günü de Almanya’nın Hannover kenti ile Fransa’nın Strasbourg ve Marsilya şehirlerinde protesto edildi. Eylemlerde yapılan açıklamalarda 55 gencin serbest bırakılması talep edildi. Ayrıca Medya Savunma Alanları’nda kimyasal kullanarak insanlık suçu işleyen Türk devletine karşı sessiz kalınması da protesto edildi. Marsilya’da ise Hollanda Başkonsolosluğu’nda bir sivil itaatsizlik eylemi yapılarak, gözaltındakilerin serbest bırakılması istendi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.