Gerçek failler bulunsun

Yurt Dışı Haberleri —

Saarbrucken

Saarbrucken

  • Paris’te 2. Katliamın ardından Dünya’nın birçok yerinde kent meydanlarını protesto alanına çeviren Kurdistanlılar ve dostları, dünden itibaren Fransa konsolosluklarına yürüyor. Başta Almanya olmak üzere İspanya, ABD, İsviçre ve İskandinavya’da Fransa konsoloslukları önünde gösteri düzenleyen Kurdistanlılar, katilin terör suçundan yargılanmasını ve katliamı perde arkasından yönettini belirttikleri Türk devletine karşı tavır alınmasını istedi. 

İspanya’nın üç kentinde gösteri

İspanya’da Bask Bölgesi, Katalonya ve Valencia’da yapılan gösterilerde Paris’teki katliam kınanırken AB’nin Türk devletine göz yumması protesto edildi.  Bilbao’daki gösteri Elkartasuna Kurdistango Emakumeekin ve Women Defend Rojava tarafından, València’daki protesto Legerin Azadi- País Valencià adlı kadın grubu tarafından ve Barselona’da bir araya gelen Kurdistan’ın dostları Fransa konsolosluğu önünde açıklama yaptı. 

ABD’de San Francisco’da eylem

California Kurdish Community tarafından ABD’nin San Francisco kentinde Fransa Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Kendisi de eyleme katılan Fransa'nın San Francisco Konsolosu Olivier Antoine Reynes, yapılan açıklamayı ve Kurdistanlıların taleplerini Fransa hükümeti ile paylaşacağının sözünü verdi.

Münih

Almanya’da birçok kentte 

Paris’te 23 Aralık’ta katledilen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), sürgündeki Müzisyen Mîr Perwer (M. Şirin Aydın) ile Abdurrahman Kızıl’ı anmak ve gerçek faillerin bulunması talebi ile kitlesel yürüyüş ve gösteriler düzenleyen Kurdistanlılara Alman dostlar da katıldı.  

Alman’ya da 18 kentte gerçekleşen protesto gösterilerine binlerce kişi katıldı. Köln’de yapılan protesto gösterisi Dom Katedrali yanında gerçekleşti. Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen mitinge Şemdîn, Sosin, Canê, Diyar, Beser Şahin, Hekîm Sefkan, Serdar Azad, Sîpan Xelat, Kewê, Zozan Zûdem, Peyman Arjîn gibi sanatçılar ile dört parçadan yüzlerce Kurdistanlı katıldı. Alman enternasyonalistler, MLKP, TKP-ML, Alınteri, İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR) temsilcileri de mitingte yer aldı.

Oslo’da siyah çelenk bırakıldı

2. Paris katliamı Norveç'in başkenti Oslo'da Kurdistanlılar ve dostlarının katılımıyla Fransa Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Oslo Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Fransa Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra kadınlar konsolosluk önüne çelenk bıraktı. Daha sonra NCDK-Oslo Temsilcisi Endam Aso, Anti Tyrann Kollektivet kurumun adına Banafsheh Ranji ve Solidaritet med Kurdistan temsilcisi Beth Hartmann da birer konuşma yaptı. 

Zürih

Protesto eylemleri, Avusturya’nın başkenti Viyana, İsviçre’nin Basel kenti  ile İtalya’da Firenze (Floransa) kentlerinde merkezi yürüyüş ve gösteriler şeklinde gerçekleşti. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.