Gerilimi artırmanın zamanı değil

Dünya Haberleri —

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

  • ABD Dışişleri Bakanlığı, Ege adalarındaki krizle ilgili açıklama yaparak, Yunanistan ve Türkiye’ye “Şimdi gerilimi artırmanın zamanı değil” uyarısında bulundu.

 

NATO müttefiki Yunanistan ve Türkiye arasında karşılıklı restleşmeler ve uyarılarla başlayan gerilim gittikçe artıyor. Türkiye, Yunanistan'ın Sisam (Samos) ve Midilli'ye (Lesbos) ABD menşeili zırhlı araç sevk etmesini de Gayri Askeri Statüdeki Adalar (GASA) statüsünün ihlali olarak görüyor. İki komşu ülke arasındaki gerilim ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifinginde de gündeme geldi. 

‘Ortak tehdide odaklanın’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Şimdi NATO müttefikleri arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve aralarındaki anlaşmazlıkları diplomatik yollarla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.

 Price, herkesin ortak tehdide odaklanması gerektiğini ve bu tehdidin de Rusya’nın saldırganlığı olduğunu ifade etti.  WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.