Gerilla en büyük ispatıdır

.

.

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, gerillanın bugün Zap, Avaşîn, Metîna ve tüm Kürdistan’da sergilediği direniş ve fedaice savaş tarzının, 14 Temmuz ruhunun zafer kazanan hakikatinin en büyük ispatı olduğunu söyledi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihinde bir milat olduğunu belirten Komutanlık,  PKK’nin öncü kadrolarının bu kararı, duruşu, direnişi ve sözünün mücadeleye yön verip karakterini belirlediğini söyledi. 14 Temmuz eyleminin sadece bir direniş ruhu yaratmadığını, aynı zamanda Apocu mücadeleye doğru katılımın ölçüsünü, tarzını ve sorumluluk anlayışını da ortaya koyduğunu vurgulayan Komutanlık, "Hiçbir imkanın olmadığı, tarifsiz işkenceler ve düşmanın en azılısıyla yüz yüze olunan bir ortamda devrimci iradenin, inancın, kararlılığın ve zafere kilitlenmenin nelere muktedir olduğunu da kanıtladı. Apocu çizgiye ve onun zaferi mutlaka kazanacağına olan katıksız inanç ve zafer ruhu, sonuç alıcı mücadele anlayışı, Amed'deki zindandan dalga dalga tüm Kürdistan’a yayıldı. Doğru ve sonuç alıcı mücadele anlayışı büyük bir harekete, silahlı mücadele gücüne, serhildanlara; bugün savaşan ve zafere yürüyen halk gerçekliğine dönüştü" dedi. 

Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesine düşman kesilen hegemonik güçler, bölgedeki faşist ulus-devletler ve yerel iş birlikçilerinin, bugün de Kürt halkına aynı baskıyı, çıplak zoru, inkarı ve imhayı dayattığına işaret eden Komutanlık, şöyle devam etti: "Kürdistan Özgürlük Hareketi de aynı mücadele anlayışı, direniş tutumu ve zafer inancıyla buna karşı mücadele ediyor. Kürdistan Özgürlük Gerillasının bugün Zap, Avaşîn, Metîna ve tüm Kürdistan’da sergilediği direniş ve fedaice savaş tarzı, 14 Temmuz ruhunun zafer kazanan hakikatinin en büyük ispatıdır. Bu anlamda 14 Temmuz ruhu bir mücadele geleneğine dönüşmüş ve 'en büyük teknik insanın kendisidir' düsturuyla gerillada yaşam bulmuştur. Bizler bu anlayış ve ruhla savaştıktan sonra bize saldıran düşmanlar ne kadar güçlü olursa olsun, ellerinde hangi vahşi savaş tekniği bulunursa bulunsun, ne kadar insanlık dışı saldırı gerçekleştirirse gerçekleştirsin zaferin mümkün olduğu kanıtlandı. Bu gerçekliği son dönemin öncü şehitleri Rohat, Şevîn, Eylem, Viyan, Mizgîn, Şaristan, Nalîn, Hêzil, Siyabend, Binevş, Bager, Avzem, Özgür, Zemanî, Dîdar ve tüm şehitlerimiz şahsında bir kez daha somutlaştı. Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak şehitlerden devraldığımız direniş bayrağını Kürdistan Özgürlük Devrimi’nin zaferiyle taçlandırma kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz." BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.