Girê Amediyê'de savruldular

.

.

  • Gerilla, 6 Temmuz günün saat 11.00'den 13.00'e kadar Türk askerleri suikast taktiği ve ağır silahlarla vurarak, 2'sini öldürdü ve 1 helikopteri darbeledi. Türk askerleri ise 6 Temmuz saat 22.00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’na doğru köpekler eşliğinde harekete geçti. 
  • Gerilla, bu askerleri önce denetim altına aldı, saat 23.20’de ise 2 koldan vurarak 13 asker öldürdü, 2'sini de yaraladı. Ölü ve yaralı askerler için gelen Skorsky helikopter de vuruldu. Ağır darbe alan ve üzerinden duman kalkan helikopter, alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 
  • Hareketli timler, saat 00.00’da sızma taktiğiyle vurup 3 askeri öldürdü. YJA Star gerillaları ise saat 22.00’den 7 Temmuz saat 02.15’e kadar 6 kez suikast taktiğiyle vurdu; 6'sını öldürdü. Cenazeleri, saatlerce gerillanın denetimi altında kaldı.
  • Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru 7 Temmuz sabahı ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu ve en az 2'si öldürüldü. Cenazelerin üzerine giden gerilla, silah ve malzemelere el koydu. 1 askerin cenazesi de gerilla tarafından alındı. 

Gerillanın 14 Temmuz ruhuyla gerçekleştirdiği eylemlerde 36 Türk askeri öldürüldü, 7'si yaralandı. 1 dron imha edildi, 2 helikopter darbelendi. 1 tabancaya, 2 adet Alman yapımı HK-416 piyade tüfeğine, 2 adet lazer noktalayıcıya, 2 adet kızılötesi ışık yayan silah aparatına ve 1 adet Aselsan marka telsiz cihazına el konuldu. Türk ordusunun kayıplarını kamuoyundan gizlemesine karşı 1 askerin cenazesi de tutuluyor. Savaş meydanında ağır kayıp veren Türk ordusu ise savaş tünellerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla; Direniş Alanlarını onlarca kez obüs, 22 kez uçak ve 33 kez helikopterlere bombaladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bigiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Şehîd Têkoşer savaş tünellerine doğru 6 Temmuz saat 01.00’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü, 2'si de yaralandı.
* Werxelê Direniş Alanı’nı üzerinde 6 Temmuz saat 14.00’te uçan Skorsky helikopterleri, ağır silahlarla müdahale edilince alandan uzaklaşmak zorunda kaldı..
* YJA Star gerillaları, Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru 6 Temmuz saat 17.00’da ilerlemek isteyen Türk askerlerini sabotaj taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü, 1'ini de yaraladı. 
* Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Temmuz saat 17.40’ta ve saat 18.00’de ağır silahlarla vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

Zap Bölgesi
* Şehîd Umîd savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 5 Temmuz saat 17.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü, 1'i de yaralandı. 
* Çemço Direniş Alanı üzerinde 6 Temmuz saat 15.00’te uçan 1 dron vurularak imha edildi. 
* Karker Direniş Alanı’nın Şehîd Rêber savaş tünellerini 6 Temmuz saat 08.30’da patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri, sobatajla müdahale edilince bir kademe geri çekildi. 
* Karker Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Temmuz saat 17.00’de ağır silahlarla vurulunca bir kademe geri çekildi.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Sêdarê’de bulunan Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 6 Temmuz saat 11.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Sêdarê arazisindeki Türk askerleri, 6 Temmuz saat 12.25’te ağır silahlarla vuruldu.
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Temmuz saat 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. İlerlemek isteyen askerler yine vuruldu ve 1'i yaralandı. Öldürülen askerin cenazesi gerillanın denetiminde duruyor.
* YJA Star gerillaları, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini 6 Temmuz saat 22.40’ta suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’nı 6 Temmuz saat 21.30’da bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi; 1 helikopter darbelenince alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.  
* Türk askerleri, 6 Temmuz saat 22.00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’na doğru köpekler eşliğinde harekete geçti. Gerilla, bu askerleri önce denetim altına aldı, saat 23.20’de ise 2 koldan etkili şekilde vurdu. 13 asker öldürüldü, 2'si de yaralandı. Ölü ve yaralı askerler için gelen Skorsky helikopter de vuruldu. Ağır darbe alan ve üzerinden duman kalkan helikopter, alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 00.00’da hareketli timlerin sızma taktiğiyle vuruldu; 3'ü öldürüldü. 
* YJA Star gerillaları, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, 6 Temmuz saat 22.00’den 7 Temmuz saat 02.15’e kadar 6 kez suikast taktiğiyle vurdu; 6'sını öldürdü. Cenazeleri, saatlerce gerillanın denetimi altında kaldı.
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 01.00’den 02.00’ye kadar 4 kez suikast taktiğiyle vuruldu ve 4'ü öldürüldü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru 7 Temmuz saat 08.15’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, etkili bir şekilde vuruldu ve en az 2'si öldürüldü. 2'sinin cenazesinin üzerine giden gerilla, 1 adet Glock marka tabancaya, 2 adet Alman yapımı HK-416 piyade tüfeğine, 2 adet lazer noktalayıcıya, 2 adet kızılötesi ışık yayan silah aparatına ve 1 adet Aselsan marka telsiz cihazına el koydu. 1 askerin cenazesi de gerilla tarafından alındı. BEHDİNAN


KDP'den Türk ordusuna üs

KDP, işgal saldırılarının sürdüğü Metîna'daTürk ordusu için askeri üs inşa ediyor. 

Türk ordusu, birçok bölgede KDP’ye bağlı özel güçleri öne sürüyor. Saldırıların sürdüğü birçok noktaya özel güçlerini sevk eden KDP’nin, Türk ordusunun bir süredir yerleşmeye çalıştığı Metîna’nın Girê Ortê alanında zırhlı araçlar eşliğinde kepçe ve greyderlerle hummalı çalışması bölgede bulunan gazeteciler tarafından görüntülendi. Türk askerlerinin gizli birliklerinin daha önce yerleşmeye çalışırken görüntülendiği bu tepede şimdi de KDP güçleri ağır iş makinalarıyla önce yol ardından da üs ve sığınak inşasına başladı. Aynı bölgede bulunan Türk ordusunun gizli birliklerinin ise gerillanın saldırısına uğramaması için KDP güçlerinin koruması altında olduğu ortaya çıktı.

Kanîmasî'nin kuzeyine düşen bu alanı daha önce işgal etmeye çalışan Türk askerleri, gerillanın direnişe çarparak yerleşememişti. Bunun üzerine de KDP devreye girmişti. KDP’nin öncülüğünde buradaki Türk gizli birlikleri, Federe Kürdistan bayrağı altında korumaya alınmıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.