‘Göçmenlerin sesi olacağım’

Yurt Dışı Haberleri —

Hüseyin Mamaklı

Hüseyin Mamaklı

  • Zürih kent meclisine girmek için Yeşiller’den aday olan Hüseyin Mamaklı, “Göçmenlerin sesi olacağım” dedi.

ALİ ÖZŞERİK

İsviçre’nin Zürih kentinde 13 Şubat’da kent meclisi seçimleri yapılacak. Her bölgeden de adaylar listeler halinde seçime katılıyor. Maraşlı Hüseyin Mamaklı da kent meclisi seçimlerine Yeşiller Partisi’den giriyor. Altıncı bölgenin dördüncü listesinden aday olan Mamaklı, temel haklar, konut politikası, iltica yasası, azınlıklar, entegrasyon ve doğanın korunması üzerine çalışmalar yapacağını söyledi. Tüm göçmenlerin sesi olma iddiası ile yola çıktıklarını belirten Mamaklı, yaklaşık 30 yıldır İsviçre’de yaşıyor.

Seslerini duyuramıyorlar

Politikaya girişinin göçmenlere yönelik politikaları yetersiz bulmasından kaynaklandığını vurgulayan Mamaklı, “Göçmenlerin Zürih’te çok ciddi bir potansiyeli var. Fakat bu politikalara yansımış değil. Vatandaş olmayanların seçme seçilme hakkı yok. Bu ülkede doğan çocuklar direkt vatandaş olamıyor. Bu nedenle hem ülke politikasına katılamıyorlar hem de seslerini duyuramıyorlar” dedi. Seçilirse bu konunun öncelikleri arasında olacağını ifade eden Mamaklı, “En çok tüm yabancıların sesi olmayı önemsiyorum. Zira sorunlarımız ve hedeflerimiz aynı” şeklinde konuştu.

Pusulalar seçmenlere ulaştı

Kent meclisi seçimleri için kullanılacak oy pusulaları dün seçmenlere ulaştı. Seçmenler 8 Şubat’a kadar posta yoluyla oy kullanabilecekler. Seçmenler ayrıca 13 Şubat’ta seçim merkezlerine giderek oy kullanabilecekler. 

ZÜRİH 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.