Google aşısızları işten çıkaracak

Dünya Haberleri —

.

.

  • Google’ın herhangi bir yasal dayanak olmadan korona aşısı olmayan çalışanlarını işten çıkaracağı ortaya çıktı. 

Amerikan TV kanalı CNBC’nin ele geçirdiği bir iç yazışmaya göre, Google çalışanlara aşı belgesi temin etmesi için 3 Aralık’a kadar süre verdi. Aşı olamayanın gerekçe sunması istendi. 18 Ocak’a kadar aşı olmayan ya da neden aşı olamadığının gerekçesini sunmayan çalışanlar 30 gün süreyle zorunlu olarak ücretli izne sonrasında 6 aylık ücretsiz izne ayrılacak, bu sürecin sonunda işini kaybedecek. 

Yetkili haberi yalanmadı

BBC’nin ulaştığı Google yetkilisi de CNBC’nin haberini yalanlamadı. Şirketin ofis çalışanlarının tümünün aşılı olmasını istediği belirtildi. Şirketin sözcüsü, “Daha önce söylediğimiz gibi, aşı gerekliliği ve bu yöndeki talebimiz iş gücümüzü güvende ve hizmetlerimizi çalışır durumda tutabilmemizin en önemli yollarından biri. Aşı olabilecek durumdaki tüm çalışanlarımızın olması için elimizden geleni yapacağız. Aşı politikamızın arkasındayız” dedi.

Yasal dayanağı yok

Google’ın binlerce çalışanı etkileyecek kararının herhangi bir yasal dayanağı yok. Zira ABD Başkanı Joe Biden’ın 100'den fazla elemanı olan işletmelerde çalışanlara aşı zorunluluğu getirilmesini içeren tasarısı hem federal mahkemeden hem de Senato’dan veto yemişti.

WASHINGTON

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.