Grafiti ile yasağa hayır

Dünya Haberleri —

.

.

  • Kürt dostu Alman aktivist Maria PKK yasağına karşı tepkisini bir grup arkadaşıyla çizdiği grafiti ile gösterirken Berlin’de 26 Kasım’da yapılacak merkezi eyleme de katılım çağrısında bulunuyor. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin, 29 yıldır devam eden PKK yasağına karşı yapılacak büyük gösteriye hazırlanıyor. Alman ve Kürt kurumlarının ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek yürüyüş için kalabalık bir grup hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir grup aktivist ise çizdikleri grafiti ile hem yasağa tepki gösteriyor hem de herkesi eyleme davet ediyor. 

Tepkisini grafiti ile gösteriyor

Grafiti sanatçılarından birisi Maria. Birkaç yıl önce Kürt Özgürlük Mücadelesi ile tanışmış. “Politik çalışmalarımızı kriminalize etme çabalarına karşı fikirlerimizi, çizim ve yazılarımızla, sanatla dile getiriyoruz” diyen Maria, PKK yasağıyla Kürtlerin Almanya’da aktif siyaset yapma hakkının gasp edildiğinin altını çiziyor. Maria, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin kendileri için bir “umut ışığı” olduğunun altını çizerek, “Kadın özgürlük ideolojisi bize büyük bir perspektif ve yol gösteriyor” diye ekliyor. 

Wedding’in duvarını süsledi

PKK yasağının yıl dönümü yaklaşırken, bir grafiti ile Berlin’de yapılacak merkezi eyleme dikkat çekmek ve katılım çağrısı yapmak istediklerini belirten Maria, “Küçük bir grup arkadaş ile Berlin’in Wedding semtinde bir grafiti çalışması yaptık. Tercih ettiğimiz sarı renk mutluluğu, arka plandaki dağ ve merkeze aldığımız kadın figürü de direnişçi ruhu temsil ediyor” diye aktarıyor. Kadınların Kürdistan’da toplumsal değişim gücü olduğunu belirten Maria, “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla kadınların devrimin ön saflarında yer aldığını belirtiyor. 

26’sında Berlin’de olalım

Grafitinin hazırlık aşamasını da bir videoya çekerek güzel bir çalışmaya imza atan grup, duvar resmiyle 26 Kasım’da yapılacak eyleme de katılım çağrısı yapıyor.* 

Berlin’de Kürt ve Alman örgütlerin ortak düzenlediği merkezi eylem Hermannplatz Neukölln’de saat 11.00’de başlayacak. 

* (https://twitter.com/verbotaufheben/status/1590397105193226240?s=20&t=uHNhQaC8bbVQ7h5jGsKQBg)

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.