Halep Havaalanını vurdu

Dünya Haberleri —

Halep Havaalanı'na saldırı

Halep Havaalanı'na saldırı

  • İsrail'in hava saldırısı sonucu Halep Havalimanı'nın hizmet dışı kaldığını duyuran Suriyeli yetkililer deprem yardımları için yeni lokasyonun Lazkiye ve Şam havaalanları açıkladı. 

Uluslararası toplum, Mereş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Suriye’nin kuzeybatısındaki yerleşim bölgelerine yardım ulaştırmak için kullandığı Halep Uluslararası Havalimanı füzelerle vuruldu. Suriye, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası yaşanan saldırıyı kınadı. Halep iline yönelik yapılan hava saldırısında havaalanı depremzedeler içini en hızlı yardım ulaştırılmasını sağlayan merkezlerden biriydi. 

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde Lazkiye'nin batısında Akdeniz üzerinden İsrail'in fırlattığı füzelere Suriye hava savunma unsurları tarafından müdahale edildiği ancak İsrail'in saldırısı sonucu havalimanının pistinde zarar oluştuğu söylendi. Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. İsrailli yetkililer de konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Lazkiye ve Şam’a inecekler

Suriye Ulaştırma Bakanlığı da gece saatlerinde saldırının ardından Halep Havalimanı'na gidecek olan deprem yardımlarının güzergahının değişmek zorunda kaldığını duyurdu. Bakanlık insani yardım taşıyan uçakların Şam ya da Lazkiye'deki havalimanlarına inebileceğini açıkladı.

 İsrail son yıllarda Suriye'de hükümetin kontrolündeki bölgelere yüzlerce saldırı yapsa da bunların sorumluluğunu nadiren resmen üstleniyor. İsrail Lübnan Hizbullah'ı gibi İran bağlantılı silahlı grupların Suriye'deki üslerini vurduğunu kabul ediyor. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.