Hamburg depremzedelere el verdi

Yurt Dışı Haberleri —

Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız beraberindeki ekip

Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız beraberindeki ekip

  • Almanya’nın Hamburg kentinde Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız beraberindeki 15 kişilik ekiple depremzedelere yardım için çalışıyor. Yardımseverler katkılarının Türk devletine gitmesinden kaygılı. Yardımlar Heyva Sor a Kurdistanê üzerinden aktarılacak.   

M. ZAHİT EKİNCİ / HAMBURG

Kayseri/Sarızlı olan Mehmet Yıldız, depremin ilk gününden itibaren Hamburg’un Billstedt semtinde depremzedelerle dayanışma için bir ekip kurduklarını söyledi. İlk iş olarak esnaflara gittiklerini belirten Yıldız, “Billstedt semt pazarında stand açtık. Kendi emeği ile geçinen insanların çok büyük bir desteği var” dedi. Türk devletinin kurumlarına karşı büyük bir güvensizlik olduğunu ifade eden Yıldız, “Bağış verirken, ‘yardımlar devlete gidiyor, vermem’ diyen birçok insanla karşılaştım. Türk devletine karşı büyük bir tepki var. Büyük devletler deprem afetlerinde halkına yardımı esas alırken, deprem bölgesinde yaşayan insanlarımız bu yardımı görmedi” dedi.

Rojava’ya da yardım gönderiyoruz

Topladıkları yardımın bir kısmını da Rojava’ya gönderdiklerini belirten Yıldız, “Çevreden gelip geçen insanlara Heyva Sor’un hesap numarasının yazılı olduğu bildirileri vererek bağışlarını bu kurum üzeri göndermelerini teşvik ediyoruz. İnsanlara Heyva Sor’un çalışmalarını da aktarıyoruz” diye belirtti.

Sağlık malzemeleri de gönderilecek

Yılmaz, “Gelecek hafta Billstedt Zentrum’un içinde stand açacağız. Maddi yardımın yanı sıra bölgeye sağlık malzemeleri göndermek için yetkili kurum ve kişilerle de görüşüyoruz. Mağdur olmuş milyonlarca insanla dayanışarak yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bizi bir arada tutacak olan bu dayanışmadır” diyerek, dayanışmanın üstesinden gelemeyeceği sorun olmadığını vurguladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.