Hamburg’da bisikletli eylem

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bisikletli bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

 

Hamburg DKTM bileşenlerinin organize ettiği eyleme 50 yakın kişi katıldı. Gençlerin yoğunluklu olarak katıldığı bisiklet turu ilgi ile karşılandı. Eylem boyunca sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji PKK”, “Terörist Erdoğan”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı. Altona’da yapılan mitingdeki konuşmalarda Garê zaferinin gençliğe ayağa kalkma ve direnişe öncülük etme çağrısı olduğu belirtildi.

‘Önderlik Kütüphanesi’ Berlin’de

5 Mart’tan 7 Mart’a kadar Öcalan'ın kitaplarını ve görüşlerini Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla yola çıkan “Önderlik Kütüphanesi”nin durağı Berlin’in Hellersdorf ilçesindeki Alice-Salomon-Platz, Friedrichshain ilçesindeki S Bahn Frankfurter Allee ve Prezlauer Berg’in U-Bahn Eberswalderstraße oldu. “Önderlik Kütüphanesi” aktivistleri bir yandan Öcalan’ın yaşamını konu edinen broşürleri dağıtırken, öte yandan açtıkları stantta da Öcalan’ın Almancaya çevrilmiş kitaplarını tanıttı.
Aktivistler, Öcalan’ın içinde bulduğu tecrit koşullarına da dikkat çekmek amacıyla standı ziyaret edenleri de bilgilendirdi.
“Önderlik Kütüphanesi” aktivistleri TJK-E’nin başlatmış olduğu “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için de imza topladı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.