Hamburg’da kiliseye saldırı: 7 ölü

Dünya Haberleri —

Hamburg'da silahlı saldırı

Hamburg'da silahlı saldırı

  • Yehova Şahitlerinin Hamburg’daki bir kilisesine düzenlenen silahlı saldırıda en az yedi kişi yaşamını yitirdi. Polis, saldırganın yalnız hareket ettiğini varsayıyor. 

Almanya'nın Hamburg kentinin Grossborstel semtinde, Yehova Şahitlerine ait bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Bild gazetesi ölü sayısını 7 olarak verdi. Silahlı saldırganın da ölenler arasında olduğu düşünülüyor.

Polisin saldırının tek bir saldırgan tarafından düzenlendiği ve organize bir durum olmadığı varsayımının üzerinde durduğu belirtildi. Polis, soruşturma açıldığını ve saldırganın amacının araştırıldığını duyurdu.

Polisin açıklamasında özel bir çevik kuvvet biriminin üç katlı kilise binasına girdiği esnada bir el silah sesi duyulduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de ölenlerin arasında bulunabileceği belirtildi.

Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher de, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken olayın arka planının aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Televizyon yayınlarına yansıyan görüntülerde olay yerine çok sayıda polis aracının gönderildiği ve kiliseden birçok kişinin çıkarıldığı görüldü. Bir görgü tanığı "Silah sesleri duyduk. Peş peşe 12 el ateş edildi" derken, sonrasında birçok kişinin ceset torbaları ile dışarı çıkarıldığını anlattı. HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.