Havalimanı, derslik, AGİT binası: İşgal eylemleri yayılıyor

Yurt Dışı Haberleri —

 (AGİT) binasında sivil itaatsizlik eylemi

(AGİT) binasında sivil itaatsizlik eylemi

  • Türk devletinin işgal saldırıları ve kimyasal kullanımı Avrupa’da birçok merkezde yapılan farklı eylem ve etkinliklerle protesto edilmeye devam ediliyor.

Almanya’da 13 merkezde eylem varken; başkent Berlin, Hamburg, Mannheim, Mainz, Wuppertal, Münih, Stuttgart, Saarbrücken, Düsseldorf, Freiburg, Darmstadt, Bonn ve  Frankfurt’ta Kürtler ve dostları sokaktaydı.

Berlin havalimanında sivil itaatsizlik eylemi 

Havalimanında işgal

Berlin havalimanında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi. Türk devletinin savaş suçları "Jin jiyan azadî ve “Türk Hava Yolları finanse ediyor Erdoğan bombalıyor" yazılı pankartlarla protesto edildi. Eylemden dolayı havaalanındaki bankolar kapandı, bazı uçuşların da ertelendiği bildirildi.

Berlin Federal Meclisi önünde de Dest-Dan Kadın Meclisi ve NAV-Berlin Meclisi’nin çağrısı ile eylem düzenlendi.

Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) üyesi öğrencileri eylemi

Üniversitede eylem

Wuppertal Üniversitesi’nde Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) üyesi öğrenciler Kurdistan’daki işgal saldırılarına ve kadın direnişine dikkat çekmek için pankartlar ve posterler eşliğinde dersliklere girerek bildiri okudu. Okunan bildirinin ardından, 3 Aralık’ta Rojhilat ve İran'daki kadınlarla dayanışmak için "Jin Jiyan Azadî" sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı.

Frankfurt Goetheplatz'da protesto

Avrupa sessiz

Frankfurt Goetheplatz'da da Türk devletinin kimyasal saldırıları ve Rojava’ya dönük saldırılar protesto edildi. Eylemde yapılan açıklamada, OPCW başta olmak üzere Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı sesiz kalan uluslararası kuruluşlar protesto edildi.  "Rojava halkı yalnız değildir, Türkiye bombalıyor, Avrupa sesiz kalıyor" sloganı atıldı.

 

Bielefeld’de Demokratik Güç Birliği tarafından organize edilen yürüyüş

Kobanê ruhuyla savunalım

Bielefeld’de Demokratik Güç Birliği tarafından organize edilen yürüyüşe Freier Arbeiterinnen Union, Familien für den Frieden, Defend Kurdistan da katıldı. Eylmede “Kobanê Direnişini Selamlıyoruz, Alman Silahları Kürdistan‘dan Defol" yazılı pankartları taşındı. Kürt halkı ve dostlarının katılımı ile Freiburg’da düzenlenen mitingde Kürtlerin yalnız olmadığı, Kobanê ruhu ile Kurdistan’ın savunulacağı haykırıldı.

Hamburg’da tren istasyonunda yapılan eylemde "Yaşasın Gerilla Direnişi, Terörist Erdoğan" sloganları atıldı. Aynı gün Teko-JIN ve TCŞ üyeleri, kimyasal saldırılara dikkat çekmek  için Hamburg'un Sternschanze semtindeki Rote Flora duvarına afişler astı.

 

(AGİT) binasında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi

AGİT binasında eylem

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri ve enternasyonalistler, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) binasında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. “AGİT üyesi Türkiye, Kurdistan'da kimyasal gaz kullanıyor” pankartı açan gençler, kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek için havaya sarı duman saldı ve beyaz tulumlar giydi.

Cenevre Birleşmiş Milletler binası önünde yürüyüş

 

BM önünde yürüyüş

İsviçrenin Cenevre kentinde de Defend Kurdistan’ın çağrısıyla Birleşmiş Milletler binası önünde bir yürüyüş düzenlendi. Yapılan açıklamalarda Rusya, ABD, ve batılı devletlerin Kürt halkının geleceği üzerinden yaptıkları kirli pazarlıkların teşhir edileceği vurgulanarak, saldırılara karşı birleşik mücadele etrafında gerilla direnişine sahip çıkma çağrısı yapıldı. Eylemin ardından kitle, “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında BM Ofisi önünde açılan özgürlük çadırı ziyaret edildi.

Ayrıca Hollanda’nın Den Haag, İsviçre’nin Zürih, İtalya’nın başkenti Roma, Cenova ve Livorna ile Kıbrıs’ın Limasol kentlerinde de işgal saldırılarını protesto eylemleri yapıldı.

Hindistanlı enternasyonalistler

Hindistan’dan dayanışma mesajı

Hindistanlı enternasyonalistler, Kürt toplumuyla dayanışma amaçlı bir video mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda "Hindistan'dan Kurdistan'a dayanışma mesajı gönderiyoruz. Hindistan'ın birçok şehrinde protesto irademiz bastırıldı. Kurdistan'dan ve Avrupa'nın farklı yerlerinden gelen tüm eylemleri gördüğümüzde, Kürt toplumuna desteğimizi uzaktan da göstermemiz gerektiğini anladık. Kurdistan'ın yanındayız. Serkeftin û bijî berxwedan!”" ifadelerine yer verildi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.