Hayallerini gerçekleştirmek borcumuz

Yurt Dışı Haberleri —

Darmstadt

Darmstadt

  • Almanya, Fransa ve İsviçre’de Paris Katliamı ve farklı tarihlerde şehit düşenler için anma etkinlikleri düzenlendi. 

Almanya’nın Darmstadt kentinde 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022’de Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) Abdurrahman Kızıl ve 4 Temmuz 2022’de Zap’ta şehit düşen YJA Star gerillası Nûcan Durak (Göksu Avesta) ile Rojava’da şehit düşen MLKP’li komutanlar Ahmet Şoreş ve Fırat Newal anıldı. Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nin düzenlediği anmaya şehit ailerinin yanı sıra Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) MLKP, Halk Cephesi temsilcileride katıldı. 

Mücadeleye devam edeceğiz

Anmada konuşan şehit Nûcan Durak’ın (Göksu Avesta) kızkardeşi Mizgin Durak, “Göksu’yu burada sabaha kadar anlatsam yetmez. Liseyi bitirdiğinde Cudi’den katılım yaptı. Çok güzel bir insandı, çok asiydi. Beraber çok güzel anılarımız var. İnandığı mücadelede sonuna kadar gitti. Mücadeleye bıraktığı yerden devam edeceğime söz veriyorum” dedi.

Emine Kara (Evîn Goyî) ve Abdurrahman Kızıl’ın aileleri ise yaptıkları konuşmada, Fransa’nın bu katliamı aydınlatması gerektiğini vurgulayarak, bunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Önderliğimize sahip çıkalım

KOMAW adına söz alan Evîn Goyî’nin çocukluk arkadaşı Cahide Goyî, Evîn ve Sara’ların takipçisi olacaklarını belirterek, “Yoldaşlarımızı yitirmek her ne kadar bizi sarssa da onların yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek boynumuzun borcudur” diyen Goyî, şehitlerin anısını yaşatmanın tek yolunun onların mücadelesini daha da yükseltmekle mümkün olduğunu belirtti.

Evîn Goyî’nin abisi İsmail Kara telefon ile anmaya bağlanarak, “Biz bu tür olaylar karşısında asla geri adım atmayacağız, şehitlerin amaçlarını gerçekleştireceğiz. 15 Şubat Komplosu yaklaşıyor. Bugüne kadar Önderliğimizden haber alamıyorsak demek ki biz eksik kalıyoruz, iyi çalışmıyoruz. Önderliğe sahip çıkalım” dedi.

Anma şehitlerin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sona erdi.  

Nusret Kızıl

Amcama layık olmaya çalışacağım

Fransa’nın  Evry, Marsilya, Bordeaux, Draguignan, Montpellier, Paris’in Mantes-la-Jolie banliyösünde farklı tarihlerde şehit düşen gerillalar da anıldı.

Evry Kürt Kültür Derneği’nde 2. Paris Katliamı şehitlerinin 40. günü vesilesiyle anma yapıldı. Anmada konuşan Abdurrahman Kızıl'ın yeğeni Nusret Kızıl, “Elbette bu mücadelenin zorlukları olduğu kadar güzel yönleri de var ve bu onur vericidir. Paris Katliamı'nın arkasında Türk devleti var. Bu anlamda bu katliam ve baskılara karşı mücadele etmemiz şehit olan her bir arkadaşımıza verilmiş sözümüzdür. Amcam da şehitler kervanına katıldı. Ona layık olmaya çalışacağımıza dair buradan söz veriyorum" dedi.

Şehitlerimiz gurur kaynağımız

Marsilya’da Botan Bêlatî (Cengiz Yılmaz), Şerzan Agirî (Yakup Aslan), Zagros Yoldaş (Yusuf Taşdemir), Egîd Çiyager (Hüseyin Zeytun) ve beraberindeki gerillalar için anma yapıldı. Şehit aileleri yaptıkları konuşmada, her koşulda şehitlerine sahip çıkacaklarını belirterek Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılım ve özgürlük savaşını büyütme çağrısı yaptı.

Paris’in Mantes-la-Jolie banliyösünde 26 Mart 2017 tarihinde Cîlo’da şehit düşen Têkoşer Gimgim (Delil Yılmaz) ve silah arkadaşları için yapılan anmada konuşan annesi Sabriye Yılmaz ile babası Ercan Yılmaz oğullarının Kurdistan şehidi olduğunu ve onunla gurur duyduklarını dile getirdi. Montpellier’de ise PKK davasından 27 yıl hapis yattıktan sonra geçtiğimiz yıl Dîlok’ta 30 Ocak günü vefat eden Mustafa Nesanır anıldı.

İsviçre'nin Zürih kentinde ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen İmralı tecrit işkencesine karşı 12 Ocak'ta bedenini ateşe veren Veysi (Bubo) Taş ile 16 Ocak'ta bedeni ateşe veren Mehmet Akar anıldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.