HDP'li eşbaşkanlara hapis

.

.

  • HDP Turgutlu İlçe Eşbaşkanları Mesut Hayri Bökü ve Naile Gümüştaş'a, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla toplam 13 yıl 1 ay hapis cezası verildi. 

Bökü ve Gümüştaş hakkında “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla açılan davanın 4. duruşması, Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, Bökü ve Gümüştaş'ın yanı sıra avukatları da hazır bulundu. Duruşmada mahkemeye mütalaasını sunan savcı, Bökü ve Gümüştaş’ın “Örgüt üyeliği” iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti. 

Eşbaşkan Mesut Hayri Bökü'nün avukatı Velat Zeren, savcının mütalaasını kabul etmediklerini söyledi. Dinleme kararının hukuka uygun olmadığını vurgulayan Zeren, şunları söyledi: "Müvekkilimin tapelerde isimleri geçen ve görüşme yaptığı belirtilen şahıslarla örgütsel bir görüşmesi söz konusu değildir. Bu şahıslardan Nurten ve Ergün'ü müvekkilim tanımamaktadır. Görüştüğü İbrahim Coşkun yargılanmış ve beraat kararı almıştır. Deniz Toprak hakkında 2008'de bir soruşturma yapılmıştır. Bu şahısların örgütle ilişkili olduğu, müvekkilimin de örgütsel amaçla görüşme yaptığına dair dosyada somut bir delil yok. Şüpheli bulunan 17 görüşme tapelerde yer almıştır. Bu görüşmeler ifade özgürlüğü kapsamında fikir beyanlarıdır. Örgütsel görüşme olarak değerlendirilemez." 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla Naile Gümüştaş'a 6 yıl 3 ay; Mesut Hayri Bökü'ye de 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, Bökü'nün tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verdi. MANİSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.