Helikopter kazasına 'cinayet' soruşturması

Dünya Haberleri —

Helikopterin enkazı 11 Haziran’da bulunmuştu.

Helikopterin enkazı 11 Haziran’da bulunmuştu.

  • İtalya'da aralarında Eczacıbaşı çalışanı 4 Türk’ün de yer aldığı helikopter kazasına ilişkin "kusurlu felaket" ve "adam öldürme" suçlamalarından soruşturma yürütülüyor.

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Helikopterin enkazı 11 Haziran sabahında bulunmuş ve kazadan kurtulan olmadığı açıklanmıştı. Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, helikopter kazasına ilişkin "kusurlu felaket" ve "adam öldürme" suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Savcı Marco Marano'nun soruşturmayı büyük gizlilik içinde yürüttüğü belirtildi. İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'nın da incelemeler için kaza bölgesine teknik ekip gönderdiği öğrenildi. 

Kara kutu yok

İtalya basınındaki haberlere göre, helikopterde kara kutunun bulunmaması ve pilotun düşmeden önce alarm vermemiş olması soruşturmada net yanıtlar elde edilmesini güçleştiriyor.

‘Yıldırım düştü’ iddiası

Kazada hayatını yitiren İtalyan pilot Corrado Levorin'in pilot arkadaşı Igor Caboni ise basına yaptığı açıklamada helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğünü öne sürdü. Lübnanlı yolculardan birinin de kazadan az önce çekip oğluna gönderdiği videoda da helikopterin fırtınalı havada yol aldığı görülüyor. 

Cenazeler teslim edilmedi

Öte yandan enkaz bölgesinden alınarak Modena'ya götürülen cenazelerin otopsi işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Kazada İtalyan pilotun yanısıra 4 Türk, 2 de Lübnanlı yolcu yaşamını yitirmişti. Lübnan vatandaşlarının kimlikleri ise Chadi Kreidy ve Tarek El Tayak olarak açıklanmıştı. Helikopterdeki 4 Türk’ün ise bir fuar için İtalya'da bulunan Eczacıbaşı Holding çalışanları olduğu ortaya çıkmıştı. Arif Cez, İlker Uçak, Altuğ Erbil ve Serhat Kenar’ın cenazelerinin ise yakın zamanda Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

LUCCA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.