Hemşireler iş bıraktı

Dünya Haberleri —

İngiltere'de hemşireler greve gitti

İngiltere'de hemşireler greve gitti

  • İngiltere’de hükümet ile anlaşamayan Royal College of Nursing sendikasına mensup binlerce hemşire 28 saatlik greve gitti. Uyarı grevine yoğun bakım ünitelerindeki hemşireler de katılırken ülke tarihinin en büyük hemşire grevi 1 Mayıs’a denk geldi. 

Sendika liderleri, travma servisleri ve yoğun bakımlarda asgari hizmetin devamı için bazı hemşirelerin çağrılmasını kabul etti. İngiltere’nin Ulusal Sağlık Sistemi olan NHS’in altı biriminden birinin, yoğun bakım ve çocuk servisi gibi bazı birimler için hemşireleri göreve çağırdı.
Sağlık yöneticilerinin temsil edildiği NHS Providers isimli kurumdan Julian Hartley, bu grevin şimdiye kadar yapılan “en endişe verici” grev olduğunu aktardı.
Londra’daki bir kanser hastanesinde hemşire olan Preya Assi, “Çok umutsuzuz, meslektaşlarımla işin buraya gelmesini istemezdik” dedi. 2023-2024 yılı için hemşirelere yüzde 5 zam ve bir kerelik 1.655 sterlinlik (40.480 TL) ödeme yapılması teklif edilmişti. Sendika bu teklifi üyelerinin yüzde 54’ünün olumsuz oyuyla reddetti. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.