‘Hewlêr’i Hizbullah vurdu’

Dünya Haberleri —

.

.

  • Hewlêr’de bomba yüklü İHA ile düzenlenen saldırının arkasında Irak Hizbullah’ının olduğu açıklandı.

Güney Kürdistan’ın başkenti Hewlêr’e Çarşamba gecesi bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi. İHA saldırısı, ABD Başkonsolosluğu'nun yeni binasının yaklaşık 5 kilometre uzağında meydana geldi. IKBY Dış Medya İlişkileri Sorumlusu Lawk Ghafuri, Hewlêr-Pirman yolunda yerel saatle 21.30 sıralarında meydana gelen saldırıda hafif şekilde yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Saldırıda çok sayıda sivil aracın da zarar gördüğü ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

Kerkük’ten yönlendirildi

IKBY Güvenlik Konseyi de dün yaptığı yazılı açıklamada, bombaladı yüklü İHA’nın Irak Hizbullah’ı milisleri tarafından Kerkük kentindeki Altunköprü kasabasından yönlendirildiğini açıkladı. Konsey, saldırının amacının Kürt yönetimine baskı uygulamak olduğunu da belirtti. 

Haberlere yalanlama 

Konsey, saldırının İsrail’in istihbarat teşkilatı MOSSAD’ı hedef aldığı ve saldırıda MOSSAD sorumlusu Ailak Roven’in öldüğüne dair çıkan haberleri de yalanladı. Söz konusu iddia İran ve Irak medyası tarafından gündeme getirilmişti. Hatta Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rêber Ehmed’in olağan dışı olarak saldırı sonrası bir hastaneyi ziyaret etmesi ise “MOSSAD iddiası doğru mu?” şüphesini uyandırmıştı.

Daha önce İran vurmuştu

Hewlêr’e son zamanlarda sık sık saldırılar yapılıyor. Mayıs ve Nisan’da düzenlenen çok sayıda roketli ve balistik füzeli saldırıları İran üstlenmişti. İran Devrim Muhafızları saldırılarla kentte konuşlu MOSSAD ajanlarını hedef aldıklarını açıklamıştı, ancak KDP ile Kürt güvenlik birimleri bu iddiaları reddetmişti. 

HEWLÊR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.