Heyelan 65 can aldı

Dünya Haberleri —

Ekvador'da sel ve heyelan

Ekvador'da sel ve heyelan

  • Ekvador’u etkileyen yoğun yağışlar sel ve heyelanlara sebep oldu. Alausi kasabasında yaşamını yitirenlerin sayısı 65’e yükselirken, sellerden 15 bin insanın etkilendiği açıklandı.   

Latin Amerika ülkesi Ekvador'da, yaşanan heyelanın bilançosu ağırlaşmaya devam ediyor. Yoğun sağanak yağış sonrası 27 Mart'ta Chimborazo eyaletine bağlı Alausi’n kasabasını vuran heyelanda 163 ev zarar görürken 60 ev tamamen yıkıldı. Kayan toprağın kaldırılaması ile yeni cenazelere ulaşılıyor. Ekvador Ulusal Risk Yönetimi Sekreterliği meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 65'e yükseldiğini duyurdu.
Felakette yaşamını yitirenlerin sayısı 65'e çıktığı, kayıp kişilerin halen olma ihtimali nedeniyle bir süre daha arama çalışmalarının süreceği ifade edildi.
Toprak kayması nedeniyle 163 evin zarar gördüğü, 60 evin tamamen yıkıldığı, 56 kişinin de hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bu süre içerisinde onlarca aile de evsiz kaldı.
Yerel basında çıkan haberlerde, bölgedeki dağda bir süredir çatlaklar oluştuğu ve bunun da heyelanı tetiklediği iddia edilmişti.

15 bin kişi selden etkilendi
Ülkede geçen haftaki şiddetli yağışların yol açtığı sellerden 15 bin kişi etkilendi. Ekvador basınında çıkan habere göre, ülkenin kuzeybatısındaki Esmeralda kentinde yoğun yağışlar sele neden oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, sellerden 15 bin ailenin etkilendiği, 842 kişinin geçici barınaklara alındığı, 1467 kişinin ise sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldığı belirtildi.
Şiddetli yağışlardan şu ana kadar 2 bin 895 evin zarar gördüğü ifade edilen açıklamada, 1 aylık yağışın 12 saatte düştüğü kaydedildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.