Heyet gitsin ve kimyasal izlerini araştırsın

Yurt Dışı Haberleri —

  • Bern’de yaşayan Kürdistanlılar, yaptıkları görüşmelerle Türk devletinin kimyasal gaz kullanımını araştırmak üzere bağımsız bir heyetin bölgeye gitmesini istiyor.

 

İsviçre'nin başkenti Bern'de yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda kullandığı kimyasal gazlara ilişkin sivil toplum örgütleri, insan hakları kuruluşları ve siyasi partilerle görüşmelerde bulundu.

Bern Kürt Toplum Merkezi ve Mizgin Kadın Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan heyet, Pazartesi gününden itibaren gerçekleştirdiği görüşmelerde zehirli gazların kullanımına ilişkin hazırlanan dosyalarla insan yaşamına ve doğaya karşı işlenen insanlık suçuna karşı bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

Pazartesi günü heyet tarafından Bern Kantonu İnsan Hakları, Uluslararası Af Örgütü, Bern Kızılhaç temsilciliği ile görüşmeler gerçekleştirildi, dosya sunuldu.

Salı günü ise Kızıl Haç'ın uluslararası temsilciliği olan SRK International ile bir görüşme gerçekleştirildi. 

Kürdistanlılar, Çarşamba günü de zehirli gaz kullanımına ilişkin bağımsız bir heyetin bölgeye giderek araştırma yapması talebiyle sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdürdü. Önce Bağımsız İnsan Hakları Organizasyonu olan ACAD Schweiz ile görüşen heyet, daha sonra da Sosyalist Demokrat Parti ile Yeşiller Bern temsilcilikleri ile görüştü. Kürdistanlılar, zehirli gazların kullanımının araştırılmasına ilişkin taleplerini iletti ve hazırladıkları dosyaları yetkililere teslim etti.

ANF/BERN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.