Hollandalı gazeteci Vries saldırıya uğradı

Dünya Haberleri —

Peter R. de Vries / foto: AFP

Peter R. de Vries / foto: AFP

  • Hollanda’nın en çok tanınan araştırmacı/gazetecisi Peter R. de Vries Amsterdam’da sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan de Vries’in durumu ağır.

 

Salı akşamı katıldığı programın bitiminden sonra merkezde yürürken yakından açılan ateş sonucunda başından ağır yaralanan gazeteci Peter R. de Vries’in hastanede hayat mücadelesini sürdürüyor. Ailesinin yaptığı açıklamaya göre Vries’in durumu hala stabil değil.

Saldırının hemen ardından Hollanda polisi kapsamlı araştırma başlattı ve kısa süre içinde 3 kişiyi gözaltına aldı. Polis, sabah saatlerinde gözaltına alınan bir kişinin serbest bırakıldığını açıklarken, diğer şüphelilerden birinin de tetikçi olabileceğini ifade etti. Ülke çapında sarsıcı etkisi olan saldırı politikacılar tarafından da kınandı. Hollanda başbakanı Mark Rutte "Bu saldırı özgür gazeteciliğe karşı yapılan bir saldırıdır" açıklamasında bulundu.

Peter R. de Vries kimdir?

Gazeteciliğe 20’li yaşlarda başlayan Peter R. de Vries Hollanda’nın en tanınmış suç muhabiri. Özellikle cinayet dosyalarına bakan gazeteci yüzlerce dava araştırdı ve bazı dosyalarla ilgili kitaplar yazdı. Faili meçhul davalarda önemli izleri açığa kavuşturan de Vries, mafya örgütlerini ve çeteleri de ifşa ederek hedef haline geldi.

De Vries, kaybolan Amerikalı genç kadın Natalee Holloway ile ilgili araştırmaları için 2008 yılında Emmy ödülü alarak uluslararası alanda tanınan bir gazeteci oldu. Hollandalı gazeteci araştırmasını yaptığı dosyalarda yalnızca bulgularıyla değil, mağdur ailelerle gösterdiği dayanışmayla da biliniyor. Hollanda gündemini meşgul eden, polis teşkilatındaki ırkçılık ve mülteci hakları gibi birçok konuda da sert tavırlar sergileyen Vries, ölüm tehlikesine rağmen yanında korumalarla gezmiyordu.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.