HPG gazisi Senar, son yolculuğuna uğurlandı

Yurt Dışı Haberleri —

Serhat Gökçe

Serhat Gökçe

  • HPG saflarında mücadele ederken yaralanan ve bir süredir Almanya’da tedavi gören Serhat Gökçe (Senar), 9 Ağustos’ta Hamburg’da yaşamını yitirdi. Gökçe, sevenleri tarafından memleketi Karayazı’ya gönderilerek son yolculuğuna uğurlandı.

 

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

HPG saflarında mücadele ederken Colemêrg’in Gever kırsalında yaşanan çatışmada ağır yaralanan Serhat Gökçe (Senar), tedavi amacıyla geldiği Almanya’nın Hamburg kentinde yaşamını yitirdi.

Serhat Gökçe

Gökçe için Almanya’nın Stade kentinde Cumartesi günü (14 Ağustos) cenaze merasimi düzenlendi. Törene Almanya’nın birçok kentinden Kürdistanlıların yanı sıra, Bielefeld de yaşayan akrabaları da katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan KON-MED Eşsözcüsü Zübeyde Zümrüt, Gökçe’nin vefatından dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve “Senar’ı mücadelemizde yaşatacağız” dedi. KON-MED Eşsözcüsü Engin Seven de Gökçe’nin hasta olmasına rağmen mücadeleden hiçbir zaman kopmadığını ifade etti. 

Törende Gençlik Hareketi, KOMAW, FED-DEM adına da konuşmalar yapıldı.Gökçe'nin tabutu genç yoldaşları tarafından taşınarak, memleketi Karayazı'ya gönderildi. Serhat Gökçe, Karayazı'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.