Hükümet felakete götürdü

.

.

  • Türkiye’nin kredi iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS’leri, yeni bir rekora imza attı.  En son 2008 krizinde CDS 900'ü aşmıştı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, CDS'in ulaştığı rekor seviyeye tepki göstererek "Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye’yi felakete götürdü" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun olduğu liralaşma kararları ile TL'nin değerlenmesi beklenirken, bu önlemin etkileri kısa sürdü. Küresel piyasalarda sert düşüşler görülürken dolar değerlenmeye devam etti. Dolar/TL ise 17.50'yi de aşarak 2022'nin zirvesine ulaştı. Dolar/TL'deki bu hareket yurttaşları tedirgin ederken, Türkiye'nin risk göstergesi olan CDS'ler de 900'ü aşarak rekor tazeledi. Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, AKP-MHP hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

Gelinen noktanın hükümetin bilimsellikten uzak ekonomi politikalarıyla ilgili olduğunu vurgulayan Demirtaş, şu ifadelere yer verdi: "Yüz kez yazdım. Bin kez söyledim. Bu yol yol değil. Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye’yi felakete götürdü. CDS’e dikkat etmesi gerekiyor Hükümetin. Ya faizi artıracaklar (bunca yıllık inatları boşa gidecek) ya da döviz, piyasa faizi aynen böyle... Tansu Çiller ve hükümeti son 99 yılın EN KÖTÜ ekonomi yöneten kişisi ve hükümetiydi. Artık en kötü değil, sondan ikinci... Bu CDS uykumu kaçırıyor.  Allah aşkına matematiksel yöntemlerden vazgeçmeyelim. Türkiye’nin kapasitesi çok büyük. Bırakın doğru olanları yapmayı, yanlış yaptılarımızı bıraksak bile kar kardır. Daha iyi oluruz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.