Hüseyin Narlı hayata veda etti

Yurt Dışı Haberleri —

Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır)

Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır)

  • Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden Gazeteci Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır) Hakk’a yürüdü. Narlı, 9 Ocak akşamı Almanya’nın Bochum kentinde 67 yaşında hayata veda etti. 

Gazeteci Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır) 3 yıldır kanser tedavisi görüyordu. Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden olan Narlı, aynı zamanda TV10 ve CAN TV’nin kurucularındandı. 1983’ten beri Avrupa’da sürgünde yaşayan Narlı, uzun yıllar Özgür Politika gazetesi ve gazetemiz Yeni Özgür Politika’da da yazarlık yapmıştı. Narlı’nın kaybı nedeniyle derin üzüntü yaşayan CANTV yönetimi ve çalışanları açıklamalarda bulundu. 

Üzüntümüz sonsuz

CANTV yönetimi, kanalın resmi Twitter hesabından bir mesaj yayımlayarak “TV 10 ve CAN TV’nin kurucularından ve programcılarından, her adımda emeği olan değerli dostumuz Hüseyin Narlı’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Işıklar içinde uyusun” dedi. CANTV gazetemize gönderdiği yazılı açıklamada da “Hüseyin Narlı 70’li yıllardan bu yana Türkiye devrimci hareketinin militan bir öncüsü, özgürlük ve hak arayışı mücadelecisidir. Türkiye devrimci hareketindeki öncülüğü ile beraber Kürt Özgürlük Hareketi ve Alevi hak arayışının da yılmayan bir neferiydi” ifadelerini kullandı.

Yolun açık olsun Hüseyin abi

CANTV çalışanı Şükrü Yıldız da Twitter hesabından yaptığı açıklamada “30 yıllık çalışma arkadaşımız, abimiz, yoldaşımız, hocamız Hüseyin Narlı aramızdan ayrıldı... Yolun açık olsun Hüseyin abi… Toprak seni incitmesin” dedi.

Hepimizin başı sağolsun

Narlı’nın mücadele arkadaşı ve gazetemizin yazarı Suat Bozkuş da “50 yıldır okul arkadaşlığı ve yoldaş olarak birlikte olduğum arkadaşım, kardeşim, yoldaşım Ökkeş Ünlübayır’ı (Hüseyin Narlı’yı) kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Her ölüm erkendir derler. Bu da çok erken ve acı bir ölüm oldu. 3 yıldır umutla süren direnişi maalesef acıyla sonuçlandı. Canım yoldaşım, eliyle, diliyle, bileğiyle, beyniyle, yüreğiyle, kalemiyle her zaman devrimciydi. Hepimizin başı sağolsun” dedi. 

Bochum’da toprağa verilecek

Narlı için ailesi ve dostlarının katılımıyla 13 Ocak Perşembe günü önce Dortmund’ta bulunan DAKME Alevi Kültür Merkezi’nde saat 10’da bir anma töreni yapılacak. Törenin ardından ise Narlı, Bochum’daki Hauptfriedhof’ta saat 13’te toprağa verilecek.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.