İhanet edip hançerlemem

Oxiz Beg

Oxiz Beg

  • YNK'nin eski komutanlarından ve Bradost bölgesinin önemli isimlerinden Oxiz Beg, Türk devletinin iş birliği teklifini reddettiği için evinin yıkıldığını belirterek, "Herkes benim YNK’li olduğumu biliyor ama ben Kürt olduğum ve ihanet etmediğim için Türkiye evimi yıktı. Ben kimseye ihanet edip arkasından hançerlemem" dedi. 

Bradost bölgesinin önde gelenlerinden ve eski YNK komutanı Oxiz Beg’in Bradost bölgesinin Berazgir ovasındaki Heyet köyündeki evi,  KDP ve Türk devleti tarafından bombalandı. Oxiz Beg, "Türkiye ve KDP’ye teslim olmadığım için bu saldırıyı yaptılar. İhanet ederek onlara teslim olmadım. Bu yüzden evimi hedef alarak zarar verdiler. Tüm Balekayeti ve Bradost halkı bu gerçeği biliyor” demişti. Şu anda Raperîn'e bağlı Sengeser ilçesinde yaşayan Oxiz Beg, ajanlık dayatması ve Türk devletinin düşmanlığıyla ilgili Rojnews'in sorularını yanıtladı. 

Bradost maşa olmuyor

Türk ordusunun, iş birlikçilerin de desteğiyle evini top, tank ve ağır silahlarla yaktığını belirten Oxiz Beg, Bradost'un neden hedef alındığını şöyle anlattı: "Bradost halkı yoksul ve yurtseverdir. İhanet etmez, düşmanın maşası olmaz. Bir partiye ajanlık yapmaları için önlerine milyarlar sermiş olabilirler ama Bradost halkı bunu yapmaz ve katil Kürt düşmanlarına izin vermez. Bradost bölgesi binlerce şehit verdi. Türk devleti burayı bombalıyor, ancak hiçbir parti buna ses çıkarmıyor."

İhanet etmeyince evimi yıktı

Türk ordusunun şu anda Lêlikan’ın arkasındaki Dêlt Dağı, Elmuş, Dawben, Kewiti Dağı, Jerej, Êşmê, Rezedê, Kanye Reş, Ketkin, Binavok ve Çinarok’a asker konuşlandırdığını; halkın yaylalara gidemediğini, çalışamadığını, ticaret yapamadığını; önlerindeki bütün yollar kapatıldığını paylaşan Oxiz Beg, KDP'nin 'PKK yüzünden' iddiasına tepki gösterdi. Oxiz Beg, "Başiqa’da PKK mi var? Mesele PKK değil, mesele Kürtler. Türk devleti, Kürtleri yok etmek istiyor. Bradostlular, Bradost’a gelen hiçbir Kürt partisine ihanet etmedi. Türk devleti, 90 yaşındaki bir kadın ve 5 yaşındaki bir çocuğu uçaklarla katletti. Herkes benim YNK’li olduğumu biliyor ama ben Kürt olduğum ve ihanet etmediğim için Türkiye evimi yıktı" dedi. 

O zamandan beri düşmanlar

Türk devletinin, kendisini 1996'da çağırması üzerine Rûbarok'a giderek görüştüğünü söyleyen Oxiz Beg, şöyle devam etti: "Bana sizin bölgede PKK var mı, diye sordu. Ben de kendisine Türkiye’nin dağlarında PKK var mı, diye sordum. Evet var, dedi. O zaman bizim dağlarımızda da var, dedim. PKK üslerini açıklamamı istediler, ancak reddettim. Onlara herhangi bir devlet veya parti adına ajanlık yapmayacağımı söyledim. Ben kimseye ihanet edip onu arkasından hançerlemem. O zamandan beri bana düşman oldular." BRADOST

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.