İhanete teslim olmayalım

Yurt Dışı Haberleri —

Geçtiğimiz hafta Zap’ta şehit düşen Rêdûr Kobanê Moselle’de yapılan törenle anıldı.

Geçtiğimiz hafta Zap’ta şehit düşen Rêdûr Kobanê Moselle’de yapılan törenle anıldı.

  • Türk devletinin işgal saldırılarında şehit düşen gerillalar için anma töreni düzenlendi. Geçtiğimiz hafta Zap’ta şehit düşen Rêdûr Kobanê’nin babası Ummar Silo, “İşgale karşı birlikte mücadele edelim, ihanete teslim olmayalım” dedi. 

Türk devletinin işgal saldırısı sonucu 17 Nisan’da Zap’da şehit düşen Şaristan Farqîn, Navdar Mazî ve Rêdûr Kobanê ile 26 Mart 2021’de Avaşin’de şehit düşen Serhed Tolhildan ve Agît Gabar anıldı. Fransa’nın Grand Est bölgesine bağlı Moselle ilinde Saint Avold Halk Meclisi tarafından Pazar günü düzenlenen anmaya şehitlerin akrabaları ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı. 

Oğlumla gurur duyuyorum

Şehitler için saygı duruşuyla başlayan anmaya Zap direnişinde geçtiğimiz günlerde şehit düşen Rêdûr Kobanê’nin babası Ummar Silo telefon bağlantısıyla katıldı. Oğlunun Kürt halkının özgürlüğü için mücadeleye katıldığını belirten baba, “Oğlumla gurur duyuyorum” dedi. Kürt halkının soykırımla karşı karşıya olduğunun altını çizen baba Ummar Silo, “Şehitlerimize sahip çıkalım, soykırıma, işgale karşı birlikte mücadele edelim, ihanete teslim olmayalım” mesajı verdi. 

Silahlı yerde kalmayacak

Rêdûr Kobanê’nin halasının oğlu Şahin Exmed ile geçtiğimiz yıl Avaşin’de şehit düşen Serhed Tolhildan’ın amcasının oğlu Ciwan da birer konuşma yaptı. Konuşmalarda “Önder Apo ve halkımızın başı sağolsun” denilerek, şehitlerin silahının yerde bırakılmayacağı sözü verildi.

Barzaniler yanlıştan dönmeli

Anmaya telefonla bağlanan KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Türk devletinin işgal saldırılarının Barzaniler ortaklığında gerçekleştiğinin altını çizerek, “Barzaniler bu yanlışan bir an önce vazgeçmeli” dedi. 

Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK) üyesi ve Saint Avold temsilcisi Mele Kasım da “Halkımızın başı sağolsun” diyerek, Kürt halkının şehitlerini sahiplenmesi çağrısında bulundu.

Kürt siyasetçi Fırat Baran ise işgal saldırısının Kürtlerin tüm kazanımlarına olduğunun altını çizerek, “Her Kürt ihanete tepkisini göstermeli” dedi.

MOSELLE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.