İlk Kurşun'un yıldönümü kutlandı

Yurt Dışı Haberleri —

15 Ağustos Paris'te kutlandı

15 Ağustos Paris'te kutlandı

  • Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde “İlk Kurşun” olarak adlandırılan 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü Fransa’nın başkenti Paris, Bordeaux ve İtalya’nın başkenti Roma’da kutlandı.

 

 

Paris’te bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü kutladı, Türk devletinin işgal saldırılarını kınanırken direnişi yükselte mesajı verildi.

CDK-F ve TJK-F’nin organize ettiği eylemde yüzlerce Kürdistanlı République meydanında bir araya geldi. Eylemde konuşan CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, “15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın Kürtler ve Ortadoğu için bir umut ve inançtır. Bu tarihi günün sorumluluğunu bilerek direniş büyütülmelidir” dedi. Konuşmalar ardından Bastille meydanına doğru yürüyen eylemciler sık sık “Bijî Berxwadana Gerilla” ve “Bijî Serok APO” sloganları attı. Yürüyüş ardından TEV-ÇAND sanatçıları sahne alarak müzik dinletisi sundu. Eylem halay ve sloganlarla sona erdi. 

Bordeaux

BORDEAUX

Bordeaux ve Toulouse kentlerinden Kürdistanlıların katılımı ile 15 Ağustos kutlandı. Stalingrad meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, sloganlar eşliğinde büyük bir coşku ile Place Victoire’a yürüdü. Eylem boyunca Fransızca bildiriler okundu, dağıtıldı ve sloganlar atıldı.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’daki Ararat Kürt Kültür Merkezi’nde 15 Ağustos kutlandı. 15 Ağustos Atılımı’na ilişkin konuşan siyasetçi İdris Güzel, Mahsum Korkmaz (Agit) öncülüğünde atılan ilk kurşunun sömürgeciler, gerici feodal ve işbirlikçilerine sıkıldığını belirtti ve “Bu nedenle 15 Ağustos Kürtler açısından çok önemlidir. Bizim bayramımızdır” dedi.

Kutlama, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.