İngiltere’de İşçi Partisi yükselişte

Dünya Haberleri —

İngiltere'de İşçi Partililer miting düzenliyor

İngiltere'de İşçi Partililer miting düzenliyor

  • İngiltere'de 230 belediye için yapılan yerel seçimlerde, iktidardaki Muhafazakar Parti kan kaybetti. Seçim yapılan 230 belediyede İşçi Partisi en çok sandalyenin sahibi oldu. 

4 Mayıs’ta çoğu ülkenin orta ve güney kesimlerindeki 230 belediyede 8 bin sandalyenin sahiplerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerin sonuçları İşçi Partisinin yükselişini işaret etti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi sandalye sayısını 643 artırarak 2 bin 675'e, Liberal Demokrat Parti de sandalye sayısına 415 daha ekleyerek 1628 sandalyeye ulaştı. 
İktidardaki Muhafazakar Parti, 230 belediyede daha önce 3 bin 253 sandalyeye sahipken, bu sayı 957 azalarak 2 bin 296'ya düştü.
Yeşiller Partisi'nin 200 sandalye daha kazanarak 481 sandalyeye ulaştığı seçimlerde, diğer partiler 385 sandalye kaybederek 1001 sandalyede kaldı. 
İşçi Partisi, çoğunluğa sahip olduğu 48 belediyede gücünü korurken, 23 yeni belediyede çoğunluğu kazandı, 1 belediyede ise kaybetti. İşçi Partisi, 7 belediyede de çoğunluğu Muhafazakar Parti'den aldı.
Muhafazakar Parti 31 belediyede çoğunluğunu korurken, 50 belediyedeki çoğunluğunu yitirdi. Muhafazakarlar, yalnızca 2 yeni belediyede çoğunluğu kazanırken, bunlar daha önce bir tarafın çoğunlukta olmadığı belediyeler oldu.

Sanayi ve üretim merkezlerinde kazandı
İşçi Partisi, bu seçimde oy kullanılan önemli kentlerde de gücünü korudu. Southampton, Liverpool ve Manchester'da çoğunluğunu koruyan parti, bir partinin çoğunluğa sahip olmadığı Middlesborough'da ise en çok sandalyeyi kazandı.
Ünlü İngiliz yazar Shakespeare'in memleketi Stratford-on-Avon'da çoğunluğu Liberal Demokratlara, ülkenin önemli sanayi kentlerinden Swindon'da ise çoğunluğu İşçi Partisi'ne kaptıran Muhafazakar Parti, bu iki partinin çoğunlukta olduğu hiçbir belediyeyi kazanamadı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.