İnisiyatif çalışmalarına hız kazandırdı

Yurt Dışı Haberleri —

Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif

Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif

  • Almanya’da Berlin'de kurulan "Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif" Amnesty International-Berlin ile bir araya gelerek Kurdistan ve dünyada kullanılan kimyasal silahlara karşı ortak mücadele kararı aldı.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

İnisiyatif adına diplomasi komisyonundan Mehtap Erol, Niştiman Tarhan ve Enver Şen’den oluşan heyet, Uluslararası Af Örgütü-Berlin (Amnesty International) ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede heyetler, kimyasal silahların insan ve doğa üzerinde yarattığı tahribat üzerinde tartışmalar yürüterek, kimyasal silah kullanımına karşı çalışma yürütülmesi kapsamında ortak mücadele kararı aldı. Ayrıca dünyanın gündemine giren Kurdistan’da kimyasal silah kullanımının, yürütülecek diplomatik görüşmelerle uluslararası basın ve siyasetin merkezine taşınması gerektiği belirtildi. Son olarak da Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın Kurdistan'da kimyasal silah kullanımına ilişkin bağımsız bir heyetin inceleme yapması gerektiğini belirttikten sonra tutuklanması tartışıldı.

Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif-Berlin ve Amnesty International-Berlin aylık rutin görüşmeler sağlayarak ve tartışmalar yürüterek bir sonuca varacak. Bu sonuçlar ortak basın açıklamasıyla kamuoyunu duyurulacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.