Interpol’e işkenceci başkan!

Dünya Haberleri —

Ahmed Nasser Al Raisi

Ahmed Nasser Al Raisi

  • Interpol Başkanlığı’na "işkenceci" olmakla suçlanan BAE'den Ahmed Nasser Al Raisi seçildi. Asker kökenli olan Al Raisi hakkında işkence gerekçesiyle Fransa ve Türkiye'de iki ayrı suç duyurusu bulunuyor.

 

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanlığı’na Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Ahmed Nasser Al Raisi'nin seçildiği bildirildi.

Seçim İstanbul’da düzenlenen Interpol’un 89. Genel Kurul Toplantısı’nda yapıldı. Dün Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan oylamada seçilen Al Raisi 4 yıl boyunca Interpol’e başkanlık edecek. Hakkındaki işkence iddiaları nedeniyle Al Raisi’nin aday gösterilmesi Avrupa Birliği ve Almanya içinde eleştiri ve tepkilere yol açmıştı. Asker kökenli olan Al Raisi hakkında işkence gerekçesiyle Fransa ve Türkiye'de iki ayrı suç duyurusu bulunuyor.

Ekim 2020'de aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün de bulunduğu 19 sivil toplum kuruluşu Al Raisi’nin seçimine karşı bir açıklama yapmış, Raisi’yi "sistematik olarak barışçıl muhalifleri hedef alan bir güvenlik aygıtının parçası" olarak nitelemişti.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.