Irak: 'Cevap hakkımız var'
Dünya Haberleri —

Bağdat 'Yeşil Bölge'
- ABD uçakları Bağdat'taki Haşdi Şabi Karargahlarında birini vurdu. Biri 12. Tugay komutanı Saidi olmak üzere iki kişi öldü. 6 kişi yaralandı.
Bağdat’tan Irak güvenlik kaynakları gerçekleşen saldırının Halk Seferberlik Güçleri'nin (Haşdi Şabi) karargâhlarından birini hedef alan ABD uçaklar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Asaib Ehli Hak Hareketi’ne bağlı el Ahed TV, 3 füzenin Bağdat'ın doğusunda Polis Akademisi yakınındaki Filistin Caddesi bölgesindeki Haşdi Şabi karargahını hedef aldığını duyurdu. 12. Tugayı komutanı Şeyh Ali es Saidi de dahil olmak üzere iki Haşdi Şabi üyesinin öldürülmesine sebep olan hava saldırısında bir istihbarat yetkilisinin de içinde olduğu 6 kişinin yaralandığını aktardı. Irak ordusuna, polise ve Haşdi Şabi’ye ait onlarca askeri araç bombalama alanını hızla kapatırken, Irak ordusuna ait helikopterler Bağdat semalarında uçtu.
Irak: Karşılık verme hakkımız var
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bombalama ardından Milli Güvenlik Konseyi'yle bir toplantı yaptı. Irak Dışişleri Bakanlığı da saldırıya ilişkin; “Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığına bağlı ve devletin yetki alanında bulunan güvenlik güçlerine yönelik saldırılar tehlikeli bir durumdur. Dolayısıyla Irak’ın güçlü bir duruş sergileme ve herhangi birinin kendi topraklarına ve güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışmasını önlemek için her türlü tedbiri alma hakkı vardır” açıklamasını yaptı.
Yeşil bölge kapatıldı
Irak güvenlik güçleri, Amerikan Büyükelçiliğine yönelik olası bir saldırı girişimini önlemek amacıyla Bağdat’ta Yeşil Bölge’ye giden tüm yolları kapattı. Askeri uçaklar Bağdat semalarında devriye uçuşu gerçekleştiriyor.
Amerikan askeri uçaklarının da Eyn Esad üssünde bulunan güçlerini korumak amacıyla Irak’ın batısında yer alan Anbar kenti üzerinde dolaştığı kaydedildi.
ABD vurduğunu açıkladı
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, Bağdat’taki saldırıya ilişkin basın toplantısında konuştu. Miler, Irak hükümetine ABD askerlerinin Irak hükümetinin daveti üzerine orada bulunduğu mesajını net şekilde verdiklerini ve Irak hükümetinin ABD personelini tehdit eden aktörlere karşı adım atma sorumluluğu olduğunu söyledi. BAĞDAT







