İspanya’da senatörler ‘Öcalan’a özgürlük’ dedi

Dünya Haberleri —

.

.

  • İspanya Senatosu’nda temsil edilen yedi partinin sözcüleri, Bask Ülkesi Senatörü Gorka Elejabarrieta ve Balear Adaları Senatörü Vicenç Vidal’in girişimiyle, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü talebini dillendirmek için bir araya geldi.

Senatörler, 14 Nisan’da İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Senato binası önünde toplanarak kısa bir açıklama yaptı. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlığıyla ilgili haberlerden dolayı endişe duyduklarını ve direnen Kürt halkıyla dayanışma içinde olduklarını dile getiren senatörler, “Öcalan’a özgürlük” yazılı dövizler taşıdı.
Eyleme Gorka Elejabarrieta (Euskal Herria Bildu), Vicenç Vidal (Mes Per Mallorca), Mirella Cortes (Esquerra Republicana de Catalunya), Josep Lluis Cleries (Junts Per Catalunya), Maria Pilar Gonzalez (Adelante Andalucia), Carles Mulet (Compromis), Koldo Martinez (Geroa Bai) katılırken Sara Vila (Catalunya en Comu Podem) ve Fabian Chinea (Agrupacion Socialista Gomera) da destek mesajlarını iletti. MADRİD

Kürtler BM önünde eylemdeydi

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlatılan “Zamanı Geldi - Öcalan’a Özgürlük” kampanyası kapsamında Almanya’nın Stuttgart, Berlin ve Bielefeld kentleri ile İsviçre’nin Cenevre ve Basel kentlerinde eylemler düzenlendi.
* Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve Teko-JIN üyeleri, tramvaylarda Öcalan posterleriyle eylem yaptı, tecride dikkat çeken bir bildiri okudu.
* Stuttgart’ta TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, bilgilendirme çadırı açtı, broşürler dağıttı.
* Bielefeld’de bir eylem düzenlendi, bildiri dağıtıldı ve Birleşmiş Milletler’e gönderilmek üzere Öcalan’ın özgürlüğü için imza toplandı. Çadır eylemi, 16 Nisan Cuma günü yapılacak miting ve yürüyüşle sona erecek.
* Cenevre’de Kürtler, 27 Ocak’tan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde düzenledikleri oturma eylemini sürdürüyor. Eylemi bu hafta Winterthur’dan gelen Kürtler devraldı. BM’nin suskunluğunu protesto eden Kürtler, BM’ye “sırtlarını döndü”.
* Basel’de Ronahî Kadın Meclisi ve Barış Anneleri’nin öncülük ettiği eylemde, Öcalan’ın özgürlüğü için toplanan yüzlerce mektup, BM Genel Sekreterliği’ne gönderildi. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.