İspanya’da ücretsiz ulaşım başladı

Dünya Haberleri —

  • Avrupa’nın en zengin ülkelerinden Almanya “pahalı” diyerek 9 euroluk bilet uygulamasını sonlandırırken, Lüksemburg’un ardından İspanya da ücretsiz toplu taşımaya başladı. 

 

İspanya hükümeti, ağırlıklı olarak Madrid ve Barselona kentlerini kapsayan banliyö ve bölgesel trenler için ücretsiz sezonluk bilet uygulaması başlattı. Dün başlayan uygulamayla İspanya’da kısa ve orta mesafeli tren seferleri 31 Aralık’a kadar ücretsiz olacak. Uygulamanın geçerli olduğu hatlarda ayda yaklaşık 48 milyon yolcu bölgesel ve banliyö trenlerinde yolculuk yapıyor. Ücretsiz tarife, tek kişilik biletler için değil çoklu biletler için de geçerli olacak. Uygulamadan vatandaş olsun olmasın seyahat eden herkes faydalanacak. Uzun mesafeli tren seferleri ve kamu ulaşımı dışında kalan şirketler ise bu uygulamanın dışında kalacak. Proje, bir yandan daha sürdürülebilir ve çevreye duyarlı seyahatin gelişmesine, öte yandan hayat pahalılığı ortamında araba kullanımını ve yakıt tüketimini azaltmayı amaçlıyor. 

Ücretsiz sezonluk biletler, bütün ülkeye yayılmasa da uygulama kapsamına giren her yerde düşük ve orta gelirli aileler üzerindeki hayat pahalılığı baskısını da hafifletmeyi öngörüyor.  MADRİD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.