İsrail 5 Filistinliyi öldürdü

Dünya Haberleri —

İsrail askerleri

İsrail askerleri

  • Filistinli ve İsrailli yetkililer, İsrail güçlerinin açtığı ateşle son bir kaç gün içerisinden 5 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail güçleri sivil ölümleri çatışma olarak yansıtsa da görgü tanıkları bunu reddediyor.

Pazartesi gecesi Ramallah ve El Halil kentleri yakınlarında aralarında 20’li yaşlarda iki erkek kardeşin de bulunduğu üç kişinin öldürüldüğü açıklandı. İsrail ordusu, bir Filistinlinin de aracını bir İsrail askerini üzerine sürüp, ağır yaraladıktan sonra vurularak öldürüldüğünü söyledi. Beşinci Filistinlinin de Salı akşamı Ramallah’ta yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail güçlerinin Batı Şeria’da her gece arama ve tutuklama baskınları yapması bölgedeki gerilimi artırdı. Bu yıl bölgede çoğu İsrail ateşiyle olmak üzere en az 140 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinlilerin düzenlediği bir dizi silahlı ve bıçaklı saldırıda da 30’dan fazla İsrailli öldü.

Hayatını kaybedenlerden ikisi Birzeit Üniversitesinde öğrenci olan 22 yaşındaki Jawad Rimawi ve 21 yaşındaki Thafer Rimawi kardeşler. Filistin kaynakları, iki gencin akraba ziyareti için gittikleri Beyt Rima köyünde vurulduklarını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, kardeşlerin vurulduğunu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

İsrail ordusu ise “rutin” bir gece faaliyeti sırasında çatışmaların “bir dizi şüpheli tarafından” başlatıldığını” savundu.

Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye 3 kişinin öldürülmesini “çirkin bir suç” diye tanımladı. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın sözcüsü de “Her gün Filistinlilerin öldürülmesi bir savaş ilanı” dedi.

Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas ise “İsrail’in suçlarını ve terörünü artırmasına, direnişin artırılmasıyla karşılık verileceğini” açıkladı. RAMALLAH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.