İsrail Şam’ı vurdu, 2 asker yaralandı

Dünya Haberleri —

Şam'da hava saldırısı

Şam'da hava saldırısı

  • Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail’in Şam çevresindeki noktaları hedef alan hava saldırısında iki askerlerinin yaralandığını açıkladı.

Gerçekleşen hava saldırısının Golan’dan ateşlenen füzeler ile gerçekleştiğini belirten Suriye Savunma Bakanlığı açıklamada “İsrail düşmanı, işgal altındaki Golan tarafından bir dizi füze ile Şam çevresindeki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenledi” ifadelerine yer verdi. Hava savunması tarafından ‘saldırıdaki füzelerin bazılarının durdurulduğunu ve düşürüldüğünü’ belirten bakanlığa göre, bu saldırı iki askerin yaralanmasına ve bazı maddi kayıplara yol açtı.

Tel Aviv’den açıklama yok
Tel Aviv’den saldırıya ilişkin açıklama yapılmazken İsrail, Suriye’de hava saldırısı düzenlediğini nadiren doğruluyor. Bu kapsamda İsrail yönetimi, ‘İran’ın Suriye’deki askeri varlığını güçlendirme girişimleri’ olarak tanımladığı durumla mücadele etmeye devam edeceğini yineliyor.
Suriye’nin kuzeyindeki Halep Uluslararası Havaalanı geçen hafta, hava saldırısına maruz kaldı. Bu Mart ayında içerisinde İsrail’in düzenlediği ikinci saldırı oldu. 
SOHR’a göre, 7 Mart’ta düzenlenen benzer bir sava saldırısı, havalimanının günlerce hizmet dışı kalmasına ve biri Suriyeli subay da dahil olmak üzere üç kişinin ölümüne neden oldu. Suriye, 2011’den bu yana yaklaşık yarım milyon insanı öldüren, altyapı ve üretim sektörlerinde büyük yıkıma neden olan ayrıca ülke içinde ve dışında milyonlarca insanın yerinden olmasına yol açan kanlı bir çatışmaya tanık oluyor. ŞAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.