İsrail’de şiddet sarmalı

Dünya Haberleri —

İsrail Eli yerleşim birimi Foto: AFP

İsrail Eli yerleşim birimi Foto: AFP

  • İsrail ordusunun Cenin’e gerçekleştirdiği geniş kapsamlı baskında 6 Filistinli öldürülmüştü. Ramallah yakınlarındaki Eli yerleşiminde yaşayan İsrailliler karşı yapılan saldırıda da 4 kişi öldürüldü. 

İsrail Ordu Sözcüsü saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin Nablus'tan geldiğin ve çatışmada öldüğünü açıkladı. Eli yerleşimini hedef alan baskında Batı Şeria'daki Ramallah yakınlarında 4 İsrailli öldü ve en az 4 kişi de yaraladı. Saldırı 6 Filistinlinin yaşamına mal olan İsrail’in Cenin saldırısı ardınan İsrailli yerleşimcilerin sokaklarda tatlı dağıtıp kutlama yapması misilleme endişesini artırmıştı. Teyakkuzda olan İsrail ordusu son saldırının Cenin baskınından  24 saat sonra gerçekleştiğini teyit etti.
4 İsrailli yerleşimci ile 1 Filistinlinin ölümü ile sonuçlanan saldırı ardından İsrail’in tartışmalı İçişleri Bakanı olay yerine gitti. İsrail medyasına göre baskını üç kişi gerçekleştirdi. Güvenlik görevlisini öldüren kişiler yakındaki bir benzin istasyonunda bulunan herkese ateş açtı. İsrailli bir yerleşimci tarafından vurulan kişinin Nablus'un Orif köyünden Muhanned Şehade olduğu anlaşıldı.
Arap Dünyası Haber Ajansı'nın (AWP) Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Selmi’nin görüşlerine dayanarak, Ramallah ile Nablus arasındaki bir yerleşim yerinde gerçekleşen silahlı operasyonu, Filistin halkına karşı “İsrail işgal suçları” olarak adlandırdığı gerilime “doğal bir tepki” olarak değerlendirdi. TEL AVİV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.