İsveç’te yeni ‘terör’ tanımı uygulamada

Dünya Haberleri —

İsveç

İsveç

  • NATO’ya girebilmek için Türk devletine her türlü tavizi veren yeni İsveç hükümeti yaptığı anayasa değişikliği ile ‘terör’ tanımını değiştirmişti. İsveç'in yaptığı anayasa değişikliği 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Geleneklerine sırt çeviren İsveç'in Ankara Büyükelçiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "yapılan anayasa değişikliği İsveç’in teröre karşı yeni ve daha kapsamlı imkanlarla mücadele edebileceği anlamına geliyor," ifadeleri yer aldı.

İsveç Adalet Bakanlığı'nın yıl başından önce yaptığı basın duyurusunda, "İsveç, terör tehdidine karşı koymak amacıyla tek başına ve diğer devletlerle birlikte yoğun bir çaba göstermektedir. Terör, terörden etkilenen toplumlar nezdinde ağır zorluklar oluşturmakta ve hem uluslararası barış ve güveliği hem de ulusal güvenliği tehdit etmektedir" denildi.

İsveç anayasasında yürürlüğe giren değişiklik öncelikli olarak Türk devletinin istediği siyasi sığınmacılar ile FETÖ isnadı ile talep edilen kişilerin hürriyetlerinin kısıtlanmasını içeriyor. İsveç’e dikte ettirilen Türk devlet listesindeki kişilerin de iadeleri gündemde. STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.